Online adás
2018. augusztus 15. Szerda - Mária napja van

Majdnem minden harmadik magyar kizárólag full HD-ban nézi majd a közelgő foci-világbajnokságot

2018. június 12.
Majdnem minden harmadik magyar kizárólag full HD-ban nézi majd a közelgő foci-világbajnokságot

Valóban sportnemzet vagyunk, pláne, ha nem sportolásról, hanem szurkolásról van szó. A magyarok több, mint 80%-a eltérő gyakorisággal, de követi a különböző sporteseményeket, a legnépszerűbb sportág a futball. A közvetítéseket elsöprő többségben televízión nézzük, és a lakosság harmada nem adja full HD minőség alá, derült ki az Euronics Műszaki Áruházlánc legfrissebb felméréséből*. A hamarosan induló labdarúgó-világbajnokságon Csongrád megyében a legtöbben a spanyoloknak és a németeknek drukkolnak majd. De hogy emellett sportolni is hajlandók vagyunk-e? Az Euronics felmérése erre is rámutat!


Hirdetés

Szeretjük a sportot. Nézni.

 

A magyar férfiak fele napi vagy heti rendszerességgel néz valamilyen sportközvetítést a televízióban. A nők nem kevésbé sportszeretők, csak ötödük nem követ soha sporteseményeket. Az Euronics felmérése alapján a legelhivatottabb sportrajongók Nógrád, Vas és Zala megyében élnek: ezekben a térségekben minden harmadik ember naponta figyeli a sportélet történéseit. Csongrádban a lakosság 15%-a egyáltalán nem érdeklődik semmilyen sportesemény közvetítése iránt, legyen szó akár egy hazai meccsről vagy az olimpiák egyikéről.

 

Foci, foci, foci és Forma-1

 

A sportrajongó férfiak körében a legnépszerűbb továbbra is a futball, ezt követik a különböző autó- és motorsportok, a kézilabda, valamint a küzdősportok. Az Euronics felméréséből kiderült, hogy a nők leginkább műkorcsolyát, úszást és focit néznek, de szeretik a Forma-1-et is. A jégkorong és az amerikai foci hazánkban kevésbé népszerűek, ugyanakkor snookert, biliárdot vagy darts-ot több, mint minden tizedik magyar néz. Azokban a megyékben, ahol kiemelkedő sportcsapatok vannak, népszerűbbek a sportközvetítések is. Így például Győr-Moson-Sopronban és Veszprémben a legnagyobb népszerűségnek a kézilabda örvend. Csongrád megyében pedig a futball után majdnem minden második ember az autó-és motorsportokat kedveli leginkább.

 

A legjobb élmény érdekében: full HD TV

 

Ha sportközvetítés, akkor televízió, méghozzá a lehető legjobb minőségű képernyővel! Az Euronics felméréséből kiderült, hogy igazi fotelszurkolók vagyunk: a válaszadók 80%-a legszívesebben televízión követi az eseményeket, harmaduk pedig semmiképp sem adja full HD minőség alá.  Az okos televíziók nyújtotta előnyöket azonban egyelőre még csak kevesen használják ki, az elhivatott rajongók pedig a felvétel helyett akár éjszakázni is hajlandóak egy-egy közvetítés érdekében.

 

Közeleg a foci-világbajnokság

 

A kényelmet még a futball-vb miatt sem adjuk fel. Hiába a sok kivetítő országszerte, csak minden tizedik magyar szereti így nézni a futball-világbajnokság meccseit. Hazánkban a legtöbben a spanyoloknak és a németeknek drukkolnak, de minden tizedik ember még nem döntött a kérdésben. Csongrád megyében a legtöbben a spanyol és a német csapatokért szorítanak majd. Érdekes adat, hogy hazánknak és az olaszoknak még úgy is szurkolunk, hogy egyik csapat sem jutott ki a bajnokságra.

 

Nem csak a szemünket használjuk

 

Az Euronics Műszaki Áruházlánc felmérésből kiderült, hogy a magyarok sportrajongása nem áll meg a TV-nézésnél, és az otthoni szurkolásnál. Ha arról van szó, nemcsak a szemünket, hanem a torkunkat és az izmainkat is szívesen használjuk. A közvetítések figyelésén túl meccsre a válaszadók negyede jár, míg minden második magyar legalább heti egyszer maga is sportol.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: