Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

A néptáncé lesz a főszerep hétvégén Hódmezővásárhelyen

2018. június 13.
A néptáncé lesz a főszerep hétvégén Hódmezővásárhelyen

A művelődési központ égisze alatt összesen hat néptánccsoport működik, amelyek mindegyike színpadra lép majd a meghívott vendégekkel együtt szombaton és vasárnap a BFMK-ban.

A művelődési házban közel 10 éve folyik néptáncoktatás. A foglalkozás kezdetben egy csoporttal indult, amely mára hatra bővült és közel 120 gyermek vesz részt heti rendszerességgel a próbákon. Az egészen kicsiktől a 11 évesekig, a fiatalok a néptánc alapjaival ismerkedhetnek. Hétvégén pedig azt mutatják majd meg, mennyit fejlődtek egy év alatt.

 

 

-A Bóbita-est alkalmával a BFMK berkein belül működő néptánccsoportok mutatkoznak be, összesen hat csoport. Illetve vendégelőadóként fellép még az Árendás Néptáncegyüttes, valamint a Kiscsillag csoport, amely tavaly még a művelődési házhoz tartozott. Erre az eseményre nagyon sok szeretettel várunk mindenkit- mondta Varga Anikó a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója.

 

 

Az itt folyó szakmai munka színvonalát mutatja, hogy a legnagyobbak versenyeken mérettetik meg magukat. A Bóbita csoport legutóbb Székesfehérváron remekelt és szerezte meg a legrangosabb elismerést, az aranyminősítést. Sok más mellett ezt a díjnyertes koreográfiát is meg lehet majd tekinteni hétvégén a BFMK-ban, ahol minden korosztály megcsillogtathatja tehetségét.

 

 

 

-Ebben az évben elutazunk képzeletben, körbejárjuk Magyarországot. Bemutatjuk a különböző tájegységek táncait, a dunántúlit, az észak- magyarországit, a dél-alföldit, de Moldva és Székelyföld jellegzetes táncai is előkerülnek- mondta Tápai Lászlóné a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ néptánccsoportjainak művészeti vezetője,

 

 

A Bóbita-est szombaton és vasárnap 17 órakor kezdődik a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Jegyek még vásárolhatók.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: