Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Művelődési ház és kerékpárút épülhet Kövegyen

2018. június 13.
Művelődési ház és kerékpárút épülhet Kövegyen

Kövegy az a település, amely a kis lélekszáma ellenére is harmonikus. Lázár János országgyűlési képviselő a település keddi testületi ülésén a művelődési ház beruházásáról, valamint a belső kerékpárút kiépítéséről is konzultált a képviselőkkel.

Kövegy számára fontos célkitűzés a művelődési ház felépítése, mert az intézmény megkerülhetetlen lehet a közösségi élet ápolásában, a lakosok összefogásában. Továbbá a belső kerékpárutak megépítését is kérték a település vezetői a testületi ülésen a térség országgyűlési képviselőjétől.

 

 

A négyszáz főt számláló Kövegy olcsóbb, nyugodtabb, tisztább, és jobb hangulatot biztosít, mint a nagyobb városok. Azonban a település még vonzóbbá tétele a cél. Évről évre nő a gyermekszületések száma, így arra a kérdésre is meg kell a választ találni, hogy mit kell ahhoz tenni, hogy Kövegy fenn tudjon maradni, és a fiatal generáció tagjainak egy biztos lábakon álló jövőképet teremthessen.

 

 

„Szeretném erősíteni Kövegy polgáraival az együttműködést mint megválasztott országgyűlési képviselő, megköszönve az eddigi együttműködést és támogatást. Mindig nagy bizalmat kaptam a kövegyi polgároktól. Amikor a 2014-es parlamenti kampány során beszéltünk, akkor polgármester asszony elmondta, hogy számos dolog érinti a térséget. Például az M43-as autópálya építése, ami még akkor nem volt megnyitva a forgalom előtt. Tehát ennek a térségnek az élhetővé tétele egy nagyon fontos kérdés” - tette hozzá Lázár János.

 

 

Olyan vonzóvá kell tenni Kövegyet, hogy a lakók csak ingázzanak a települések között, de ne költözzenek el. Lázár János elmondása szerint országgyűlési képviselőként elsősorban az a feladata, hogy a választópolgárokat segítse, ezáltal több időt szeretne a kistérség lakóira fordítani a következő időszakban.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: