Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Cseri Tamás: tisztázni kell a Zuschlag-ügy helyi szálait!

2018. június 13.
Cseri Tamás: tisztázni kell a Zuschlag-ügy helyi szálait!

Kis Andrea tegye nyilvánossá a Zuschlag ügyben tett tanúvallomását! - ezt várja továbbra is a helyi Fidesz frakció a város alpolgármesterétől. Az országos sikkasztási és csalási botrányban való vásárhelyi érintettséget tisztázni kell Cseri Tamás önkormányzati képviselő szerint, aki a Keresztkérdés című magazinban azt mondta, ha ez máshogy nem megy, akkor a közgyűlésben maga Zuschlag János világítsa meg a háttérszálakat.

A kétezres évek Magyarországának fiatal MSZP-s politikusa, Zuschlag János hat évet ült csalás és sikkasztás miatt börtönben. 50 millió forint pályázati sporttámogatás sorsával nem tudott elszámolni a feltörekvő politikus Gyurcsány Ferenc sportminisztersége idején – elevenítette fel az ország egyik eddigi legnagyobb politikai - gazdasági bűntettét Cseri Tamás, aki vásárhelyi szálakról is beszélt stúdiónkban. Egy cikk állításaira hivatkozva Kis Andrea érintettsége is előkerült. A képviselő korábban fel is kérte Vásárhely alpolgármesterét, tisztázza magát az ügyben, de ez elmaradt. 

 

 

-Nagyon könnyű az állításokat bizonyítani. Egyrészt, meg lehet hallgatni azokat, akik benne voltak ebben a bűnszervezetben, másrészt Kiss Andrea maga is elismeri, hogy tanúként kihallgatták. Ennek a kihallgatásnak a jegyzőkönyveit, ha jól tudom, őrzik sokáig, a mai napig megtalálhatóak a hatóságoknál. Ha valakit kihallgattak, annak joga van kikérni, akár nyilvánosságra is hozni tanúvallomását. Én úgy érzem, erről be kellene számolni a hódmezővásárhelyi polgároknak. Ha ő is úgy érzi, akkor nagyon könnyen tisztázhatná magát a vádak alól, hiszen kikéri a tanúvallomását, és akár megjelentetheti, nyilvánosságra hozhatja – fogalmazott Cseri Tamás.

 

 

Az ügy átláthatósága érdekében a korrupció felszámolását hirdető Márki-Zay Pétertől azt várta a Fidesz frakció, hogy a néhány hete szabadlábon lévő Zuschlag Jánost meghívja a közgyűlésre. Mivel ettől elzárkózott a polgármester, így a tervek szerint a testületi többség teszi azt meg.

 

 

-Ennek a bűnszervezetnek a feje Zuschlag János volt. Úgy gondolom, hogy neki már nincs vesztenivalója. Leülte a büntetését. Azért ő kemény hat évet lehúzott a börtönben. Ő már mondhat igazat.– tette hozzá Cseri Tamás.

 

 

A teljes beszélgetést, ma este a Híradó után a Keresztkérdés Magazinban láthatják nézőink.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: