Online adás
2019. február 22. Péntek - Gerzson napja van

NB III-as maradhat a Hódmezővásárhelyi FC

2018. július 02.
NB III-as maradhat a Hódmezővásárhelyi FC

Miután a Hajdúböszörmény labdarúgó csapata sem vállalta az NB III-as szereplést, a Hódmezővásárhelyi FC-t kérték fel a megüresedett helyre. A klub eleget is tesz a felkérésnek, így a kék-sárgák az augusztusban induló szezont is a harmadosztályban kezdhetik meg.

Habár az elért eredmények alapján a HFC NB III-as csapata kieső helyen végzett, a zöld asztal mellett mégis úgy alakult, hogy az egyesület továbbra is tagja maradhat a harmadik vonal küzdelmeinek. Több klub sem vállalta az NB III-as részvételt, így aztán a feltöltési listán a HFC is egyre előrébb került, a Hajdúböszörmény visszalépése után pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség a Vásárhelynek is felkínálta a lehetőséget. A klub ezzel kíván is élni, ám ettől függetlenül sem változik a korábban bejelentett elképzelés a felnőtt csapatot illetően.

 

„A koncepció változatlan a vásárhelyi fiatalokra akarjuk a jövő csapatát építeni, viszont azt is látni kell, hogy azért némi rutint és tapasztalatot muszáj elhelyezni a csapatban, hiszen nem feltett kézzel szándékozunk kimenni a mérkőzésekre, hanem az a terv, hogy igenis maradjon bent a csapat, azok a fiatalok kapják meg a lehetőséget, akik itt már megyeegyes szinten bizonyítottak. Szerezzék meg azt a rutint, azt az NB-s mérkőzés számot, ami kell ahhoz, hogy fejlődjenek. Biztos vagyok benne, hogy ha most az előttünk álló évben sikerül bent maradni – nagyon nehéz lesz – de biztos vagyok benne, hogy ha sikerül, akkor az egy olyan alapot fog képezni, amire bátran lehet építeni, és egy-két éven belül sokkal komolyabb céljaink is lehetnek” – mondta el Horváth Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Futball Club elnöke. 

 

A rutint az előző szezonban az NB III-ban szereplő vásárhelyi játékosok jelenthetik, Rácz Dezső, Koncz Adrián, Tóth József, Szabó Márk és Komáromi András biztosan maradnak a HFC-nél. Emellett elképzelhető, hogy környékbeli, esetleg újabb vásárhelyi kötődésű játékosok még csatlakozhatnak a kerethez. A szakmai stáb sem változik jelentősen, Szűcs Róbert marad a vezetőedző, a munkáját Antal Krisztián, Kovács Krisztián, Körmendi Bence és Tóth László segíthetik.

 

Az NB III mellett pedig újfent lesz kettes számú felnőtt csapata is az egyesületnek, A HFC-fakó az új szezonban is a megyei I. osztályban szerepelhet.

 

„Megmarad az a támasz vagy pillér a felnőtt csapat alatt, ami arra fog szolgálni, hogy azok a tehetséges fiatalok, akik még most mondjuk az NB III-ra rutintalanok vagy könnyűek, ők is azért egy nívós bajnokságban tudnak szerepelni, hiszen azért egy megyei I. osztályú felnőtt bajnokság úgy gondolom sokkal többet tud adni, mint egy harmadosztályú U19-es bajnokság” – tette hozzá Horváth Zoltán elnök. 

 

A HFC első számú csapata most gőzerővel készülhet az NB III-ra, hiszen a bajnokság már augusztus 4-én elrajtol – a megyei I. osztály küzdelmei várhatóan szeptemberben kezdődhetnek.

 

Fotó: Oldalvonal.hu

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: