Online adás
2019. február 22. Péntek - Gerzson napja van

Jövőre 159 milliárd forinttal többet fordít a kormány az oktatásra

2018. július 09.
Jövőre 159 milliárd forinttal többet fordít a kormány az oktatásra

Jövőre 159 milliárd forinttal többet fordít a kormány oktatásra, egyebek közt folytatódnak az iskola- és óvodafejlesztések. A nemzeti kormány számára a gyermek érték, ezért jut jövőre több támogatás az oktatásra és nevelésre - nyilatkozta Bódis József. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára hozzátette, hogy az állam ma már felelősséget vállal az iskolák fenntartásáért és kiszámíthatóbb életpályát nyújt a pedagógusoknak.

Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára úgy fogalmazott, hogy 2019-ben 587 milliárd forinttal fordítanak többet az oktatásra, mint a 2010-ben a baloldal által benyújtott költségvetésben. 2015-ben bevezették a kötelező óvodai nevelést hároméves kortól, melynek célja, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek minél hamarabb bekapcsolódhassanak az oktatásba.

 

Továbbá az államtitkár a Magyar Időknek adott interjúban elmondta, hogy 2010 előtt az ellenzék az iskolák fenntartásának terhét egyszerűn a kistelepülésekre rótta. Ezáltal rengeteg kárt okoztak az oktatásban: számtalan iskolát bezártak a településeken, 15 ezer pedagógus veszítette el az állását, valamint az egyhavi bérüket is megvonták.

 

Bódis József kifejtette, hogy a kormány 2010 óta pótolja az oktatástól megvont pénzeket. Országos szinten csaknem százötven településen épül tanterem, tanuszoda vagy tornaterem. Az oktatásért felelős államtitkár hozzátette, hogy a felelős kormány 2013 és 2017 között a rendszerváltás óta a legnagyobb pedagógus béremelést valósította meg. Így átlagosan 50 százalékkal emelkedett a pedagógusok bére.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: