Online adás
2019. február 22. Péntek - Gerzson napja van

Bibliatáborban erősítették hitüket a diákok

2018. július 11.
Bibliatáborban erősítették hitüket a diákok

Több mint 30 keresztény fiatal vesz részt az idei Bibliatáborban.  A Szathmáry Kollégiumban a délelőtt műhelybeszélgetésekkel, a délután pedig közös sportprogramokkal telik. Az egy hetes tábornak az a célja, hogy diákok megerősödjenek hitükben, és így biztos kapaszkodókat kapjank életük minden területén.

Bent zenei foglalkozás, kint a kertben pedig műhelybeszélgetések. Így telnek a fiatalok mindennapjai a vakáció idején a Szathmáry Kollégiumban. A Bibliatábornak komoly hagyományai vannak Hódmezővásárhelyen, 1990 óta minden nyáron megrendezték. Az idei azért más, mert most hiányoznak az angol segítők, így a tábor most elsősorban a közösségépítésre tud fókuszálni. A fiatalok olyan kérdésekre kaphatnak válaszokat, mint a pár- és baráti kapcsolatok, a bizalom és természetesen az Istennel való kapcsolat.

 

- Sokban nem különböznek azoktól a fiataloktól, akiknek ez az életében nincs meg, viszont hogyan élnek el bizonyos dolgokat, milyen célokat tűznek ki maguk elé, döntően meghatározza, milyen kapcsolatuk van Istennel vagy akár egymással. Azt hiszem, hogy amit ez a tábor tud adni, az egy csodálatos élmény! Egy olyan fajta más hozzáállás, ami nagyson sokszor hiányzik a mai világunkból és akik ezt megélik és egyszer megerősödnek ebben, utána az életük nem lesz ugyanolyam, mint amilyen előtte volt- mondta Szabó Ákos táborvezető.

 

Az idei táborban több mint 30-an vesznek részt. Vannak hosszú évek óta visszatérők, de olyan is akad, aki csak mos jár itt először. A péceli Ittze Berta életében a református vallás és a zene egyaránt kiemelt szerepet játszik. A 16 éves lánynak azonban hiányoznak a hasonló érdeklődésű barátok, ezért csatlakozott ehhez a keresztény közösséghez.

 

-  Bemegyek a konziba és ha arról van szó, akkor sokan azt mondják, hogy ateisták, ami nekem nagyon fáj és zavar. Mindig is kerestem azt a közösséget, ahol ez egy alap, amiben mindenki hasonlít, mindenki ugyanolyan és még ezenkívül másban is hasonlíthatunk. Mindig is szerettem volna egy ilyen kapcsolatot, ezért is örültem meg ennek az ifjúsági tábornak- mondta Ittze Berta.

 

A diákoknak még maradt pár napjuk, hogy összekovácsolódjanak, és közös élményeket szerezzenek, ugyanis majd csak szombaton ér véget az idei Bibliatábor.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: