Online adás
2019. február 22. Péntek - Gerzson napja van

Lázár János Óföldeákon: megszűnt a munkanélküliség, mindenkinek van munkája, aki dolgozni akar

2018. július 11.
Lázár János Óföldeákon: megszűnt a munkanélküliség, mindenkinek van munkája, aki dolgozni akar

Óföldeák egy jó hangulatú és összetartó település - emelte ki a község testületi-ülésén Lázár János országgyűlési képviselő. A tizenkilenc település végigjárása után, utolsó állomásához érve a képviselő legfontosabb tanulságként kiemelte, hogy ahol a lakosok készek az együttműködésre, félre tudják tenni a pártviszályt, ott van lehetőség a fejlődésre és előrelépésre.

Simonné Sinkó Erika, Óföldeák polgármestere bízik abban, hogy a Lázár Jánossal való közös együttműködés eredményeként megvalósulnak a település kitűzött céljai. A polgármester kiemelte, hogy nagyon szeretnék az Erődtemplom felújítási munkálatait mihamarabb elkezdeni, melyhez a képviselő anyagi támogatást szerzett. A templom minden óföldeáki polgár szívéhez közel áll, ezért kiemelkedő helyet foglal el a projektek között. Továbbá az egyik legfontosabb a közösségi ház kialakítása, mivel a településen szükséges egy olyan közösségi teret létrehozni, ahol kikapcsolódásra buzdíthatják a fiatalokat is.

 

„Óföldeákot szeretik az itt élők, és vannak olyan lakosok, akik a jövőben is itt szeretnének élni. Ennek érdekében tervez lépéseket a község. Megszűnt a munkanélküliség, mindenkinek van munkája, aki dolgozni akar. Jól működtetik a közfoglalkoztatási programot, és erősítik azt a közösséget, amelyben élnek”- emelte ki beszédében Lázár János.

 

Az országgyűlési képviselő továbbá elmondta, hogy jelenleg Európai Uniós pályázatokat bonyolítanak le településszinten. Azonban véleménye szerint a legfontosabb a közösségi együttműködés eredménye. Összegezte a tizenkilenc település testületi-ülésein tapasztaltakat, és úgy vélte, hogy ahol a vita ütötte föl a fejét és egymással szemben állnak a szereplők, ott nem halad a település előre. Az ellentétek és a nézeteltérések félrerakása segíthet a megoldásban, és csak így számíthatnak a lakók fejlődésre, valamint előrelépésre.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: