Online adás
2019. február 22. Péntek - Gerzson napja van

A magyar kormány növelte a szociális gyermekétkeztetésre szánt forrásokat

2018. augusztus 09.
A magyar kormány növelte a szociális gyermekétkeztetésre szánt forrásokat

A szociális gyermekétkeztetés több mint kétezer-kétszáz településen érhető el a nyári szünetben. A családtámogatás egyik formájaként tekint a kormány a szünidei gyermekétkeztetésre, ezért növelték az erre szánt forrásokat, valamint bővítették az igénybevétel idejét és a jogosultak körét is – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

A kormánynak kiemelten fontos, hogy minden gyermek, aki igényli, aki rászorul, jusson étkezéshez a szünetekben, ezért az erre fordított költségvetési forrás a többszörösére emelkedett– mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

 

„Bővült a teljes forráskeret, hiszen 29 milliárd forintról 79 milliárd forintra emelkedett, azaz 2010-hez képest a több mint 2,5-szeresére, amiből tudjuk ezt biztosítani. Bővült a támogatott időszakok száma is. A nyári szünetben sem csak 54, hanem 70 napig jár ez, sőt jár az évközi, kisebb szünetekben tavasszal, ősszel és télen is” – mondta Rétvári.

 

Az államtitkár fontos előrelépésnek nevezte, hogy a napi költségkeret is 50 százalékkal nőtt, így egészségesebb ételeket és bőségesebb adagokat tudnak biztosítani a gyermekeknek. 2292 településen biztosítják a nyári szünidei gyermekétkeztetést és mintegy 600.000 gyermek van Magyarországon, aki ingyenesen vagy kedvezményesen étkezik. Azt is sikerült elérni, hogy ha bármely önkormányzat erre a célra támogatási igényt nyújt be a kormányhoz, forráshiányra hivatkozva nem utasíthatják el. Sikerült akkora fedezetet biztosítani erre a célra, hogy minden igénylést ki tudnak elégíteni - mutatott rá Rétvári Bence.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: