Online adás
2019. február 22. Péntek - Gerzson napja van

V. Nagy Nándor munkáit a Tavaszváró kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők

2018. augusztus 09.
V. Nagy Nándor munkáit a Tavaszváró kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők

Tavaszváró címmel látható kiállítás a vásárhelyi V. Nagy Nándor munkáiból a makói Glorius Hotel udvarán. A képzőművész második alkalommal csatlakozott a Natura Marosmenti Művésztelephez.

V. Nagy Nándor több mint 10 éve dolgozik a Tornyai János Múzeumban restaurátorként. Mivel munkája során nagyon közel került hozzá az archeológia, így nem véletlen, hogy aktív alkotói tevékenységét is ez a tematika inspirálta.

 

- Azt gondoltam, hogy ezeket az ismereteket át lehet ültetni a képzőművészet területére és közel 10 éve elindítottam ezt a témát, mondhatni egy archaikus formai megfogalmazás foglalkoztat. Az archaizmusnak a típusai és kérdései érdekelnek, és ezeket próbálom egy modern, kortárs formavilágba beleönteni- mondta V. Nagy Nándor képzőművész.

 

V. Nagy Nándor számára fontos a természetközelség és különösen szívesen formáz női idolokat, Vénuszokat. Mivel ez a plasztikasorozata adta a korábbi munkáiból összeállt válogatás gerincét, ezért is kapta a Glorius Hotel udvarán található kiállítás a Tavaszváró címet. Feledy Balázs művészeti író szerint V. Nagy Nándor munkái különös hangulatot árasztanak, az érdeklődők igazi művészeti kultúrák gyökereihez tudnak csatlakozni, miközben nagyon is mai művészetet látnak.

 

-          Nándor plasztikái kivételesen illeszkednek ebbe a térbe. Ez egy eklektikus kert és ebbe az eklektikába rettentően jól illeszkednek Nándor ősi hangulatot árasztó szobrai. A teret és a kiállítási anyagot azért ajánlanám, mert V. Nagy Nándor plasztikái itt megtalálják helyüket- mondta Feledy Balázs művészeti író.

 

A Natura Marosmenti Művésztelep szervezésében létrejött kiállítás augusztus 22-ig várja azokat, akik szeretnének jobban elmélyedni V. Nagy Nándor alkotói világában.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: