Online adás
2019. július 17. Szerda - Endre, Elek napja van

Kiállításokkal, előadásokkal, szabadtéri programokkal és koncertekkel nyílik meg a színházi szezon a városban

2018. szeptember 13.
Kiállításokkal, előadásokkal, szabadtéri programokkal és koncertekkel nyílik meg a színházi szezon a városban

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ őszi évadára sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet ma Varga Anikó intézményvezető.  

Szeptember 14-én kezdődik a Lélek bérlet első előadása, amelyben, Lippai Marianna az élethez való pozitív hozzáállásról ad tanácsot hallgatóságának. A Gombos bérlet öt előadást tartalmaz, amelynek első programja szeptember 22-én lesz. Ekkor Varsányi Anna Monodrámák című előadását lehet majd megtekinteni, amelyben Járai Máté és Szilágyi Annamária szerepelnek. Október 2-án a Bessenyei bérlet első műsora lesz látható, Színházkomédia címmel. A Steinway bérlet pedig október 12-én indul.

 

 

 

„A Magyar Állami Operaház fog ide ellátogatni hozzánk, és Puccini: Turandot című darabját állítják a színpadra. Itt vagyunk egy fantasztikus kiállító térben, itt az első emeleten. 9-én nyílt meg egy nagyszerű kiállítás, amelyben két fiatal, Jankó Attila és Sipka Bertalan mutatja be fotóit és különféle elképzeléseit. Ez egészen 21-éig lesz majd látható. Unokáinknak is látni kell címmel régi játékokból retró kiállítás is nyílik, ez majd a második emeleten lesz megtekinthető. A szülő, nagyszülők megmutathatják gyermekeiknek, milyen játékokkal játszottak régebben” – fogalmazott Varga Anikó.

 

 

Szeptember 20-án kerül sor Dani Imre PÁRATLANUL című zenés – szatirikus költői estjére.  Szeptember 21-én Felhangolva címmel Hrutka Róbert Fonogram- és Artisjus-díjas gitáros, énekes, zeneszerző és Nagy Dániel Viktor Junior Príma díjas színművész zenés estje mutatkozik be. Szeptember 29-én egy jótékonysági koncertet adnak a BFMK-ban, Komlósi Ildikó Kossuth-díjas opera-énekesnő és Balog József Liszt Ferenc-díjas zongorista lép fel az intézményben. A koncert bevételét a hódmezővásárhelyi kórház gyermekosztályának javára ajánlják fel.

 

 

„Szeptember 28-án, pénteken, a Magyar Népmese napja alkalmából a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban az első és második emeleten, illetve a színházteremben is különféle programokat tervezünk a kicsiknek: mesevetítést, játékos előadásokat. Eddig már több mint 300 gyermek jelentkezett be” – tette hozzá Varga Anikó.

 

 

Külső helyszínekre is szervez programokat a művelődési központ. Szeptember 21-én, a Sóshalmi Olvasókörbe Szüreti napokra várnak mindenkit. Itt a népi hagyományok felelevenítése kerül előtérbe. Szeptember 22-én pedig egy kerékpáros túra keretében lehet majd elmenni Sóshalomra, ahol 10 órától kezdődnek a népi játékok, szürethez kapcsolódó foglalkozások.

 

 

Idén is megrendezik a Vásárhelyi Ízök Fesztiválját. A rendezvényre október 7-én kerül sor, a művelődési központ előtt kirakodóvásár, előadások és főzőverseny várja a kilátogatókat. A csapatok jelentkezését leves, főétel illetve desszert kategóriában várják.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: