Online adás
2019. július 17. Szerda - Endre, Elek napja van

Bizonytalanná vált a több mint 30 éves múlttal rendelkező Vásárhelyi Televízió további működése

2018. szeptember 14.
Bizonytalanná vált a több mint 30 éves múlttal rendelkező Vásárhelyi Televízió további működése

Ennek oka, hogy 2018 májusa óta a Polgármesteri Hivatal nem hajtja végre azt a közgyűlési határozatot, amelyben a VTV működtetésére biztosított forrást a város képviselőtestülete. A közgyűlés ma hoz döntést a társaság sorsáról.

Hónapok óta, saját forrásaiból, pályázatokból, reklámbevételekből tartotta fenn magát a Vásárhelyi Televízió. A tévé évek során felhalmozódott több száz millió forintos eredmény-tartalékát rendre tartozásként emlegeti Márki-Zay Péter polgármester, erre hivatkozva február óta, megválasztása kezdetétől nem biztosítja a támogatást a Vásárhelyi Televíziónak.

 

 

„Sajnos 2018 szeptemberére odáig jutottunk, odáig jutott a Szerdahelyi József Nonprofit Kft., hogy történelme során először nem tudott bért adni a Vásárhelyi Televízió egyetlenegy munkavállalójának sem. Nem tudom, hogy ez a nyomásgyakorlás része-e a Városháza hozzáállásában, de az egészen biztos, hogy jogszerűtlenül vannak visszatartva ezek a pénzek. A képviselő-testület tavaly decemberben fogadta el a társaság üzleti tervét, ahol el van különítve a működésre szánt forrás. Sajnos ezt a Városháza nem utalja át” – mondta Rókus Ákos, a Vásárhelyi Televízió igazgatója.

 

 

Májusban alakult ki először kritikus gazdasági helyzet, amikor a bérekre még elkülönítette saját forrásait a televízió, de az adóhatóság felé keletkezett tartozását már nem tudta teljesíteni, ezt a NAV-tartozást akkor kifizette az önkormányzat, hogy a VTV igazolhassa köztartozásmentességét, és további pályázatokat nyújthasson be, így elkerülhesse a teljes összeomlást. Bérekre és működésre sem ez előtt sem ezt követően nem biztosított támogatást a városvezetés.

 

 

„Az önkormányzat nemcsak a támogatást nem utalta át 2018-ban, azaz 53 millió forintot még nem utalt át a megítélt támogatásból, hanem a 2017-es eredményből származó törzstőke-visszapótlást sem, ez 56 millió forint. Tehát ahelyett, hogy a Vásárhelyi Televízió tartozna az önkormányzatnak én ezt a kérdést inkább megfordítanám” – reagált Rókus Ákos az újságírói kérdésre.

 

 

Az 1986 óta működő Vásárhelyi Televízió tudósított többek között az ellenzéki kerekasztal megalakulásáról, az Iván szobor eltávolításáról, vagy az első demokratikusan megválasztott polgármester beiktatásáról is. Ott voltunk többek között sporteseményeken, például az első hódmezővásárhelyi Ifjúsági Úszó Európa-bajnokságon, vagy azon az első nemzetközi tétmérkőzésen, amelyet a magyar férfi vízilabda válogatott játszott a vásárhelyi uszodában. És minden alkalommal nyomon követhették a nézők a közgyűlés munkáját is, amelyet a Vásárhelyi Televízió egészen a mai napon bekövetkezett teljes összeomlásáig élőben közvetített. A város önkormányzata 100%-os tulajdonosa a VTV-nek, ha továbbra sem utalja át neki járó támogatást, akkor októberre már nem lehet Vásárhelyi Televízióról beszélni – mondta a tévé ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: