Online adás
2019. július 17. Szerda - Endre, Elek napja van

A Kása-erdő fáira új turistajeleket festettek föl

2018. szeptember 14.
A Kása-erdő fáira új turistajeleket festettek föl

A körséta jelzéssel a túrázókat segítik a kirándulásuk során, mely által könnyebben tájékozódhatnak a természet kedvelői.

A körséta jel lényege, hogy egy pontból kiindulva, majd a jelzést követve ugyanoda lehet visszaérni. Ilyet találhatunk a Kása-erdőben is. A sávjelzés már egy hosszabb utat jelöl, különböző induló és célállomással, valamint a kereszt, kör és négyzet jelek a különböző forrásokhoz, hegytetőkhöz és épülethez vezetnek.

 

 

Még július közepén tartott a Hód-mentor SE egy gyalogtúrával egybekötött közösségi beszélgetést, ahol elhatározták, hogy újra járhatóvá teszik a Kása-erdő turistaútjait. Az önkormányzat és Szuromi Tibor erdész közreműködésével megvalósult az utak tisztítása, illetve gallyazása. Petróckzi Ádám az egyesület elnöke elmondta, hogy már harminc évvel ezelőtt piros és kék kör volt a túrajelzés. Azért döntöttek úgy, hogy a sávjelzést körtúrára cserélik, mert jobban illeszkedik a Magyar Természetjáró Szövetség szabályaihoz.

 

 

„A héten elkezdtük a piros turistajelzések felfestését, mely egy több lépcsős folyamat. Először meg kellett tisztítani a fákat, a kérgeket lehántolni, természetesen vigyázva arra, hogy ne a teljes vastagságot szedjük le róla. Majd egy fehér alapot kapott, amely mögöttünk látható. A mai napon kerül föl a piros körtúra jelzés.” -tette hozzá Petróczki Ádám.

 

 

Első alkalommal vasárnap lehet majd megtekinteni, valamint kipróbálni a frissen felfestett túraútvonalat. Az Európai Mobilitási Hét nyitórendezvényeként, a hét utolsó napján, 14 órától indul a túra a Kása-erdőben.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: