Online adás
2019. június 24. Hétfő - Iván napja van

Egyre borúsabb a Vásárhelyi Televízió sorsa

2018. szeptember 19.
Egyre borúsabb a Vásárhelyi Televízió sorsa

14 dolgozó bérét tartja vissza jogtalanul hat hónapja a polgármester. A munkavállalók szorító helyzetük miatt találkozót kértek a város első emberétől, de eddig nem reagált Márki-Zay Péter.   

Két rendelet is biztosítja a Vásárhelyi Televízió hosszútávú működését mégis a polgármester ezeket nem hajtja végre. Bár a közgyűlés 2017 decemberében megszavazta a költségvetésben a Vásárhelyi Televízió működéséhez szükséges forrást, valamint idén májusban cég törzstőke visszapótlását is elfogadta a képviselő-testület, mégsem jut pénzhez a helyi médium.

 

 

-Lassan hat hónapja tartja vissza Márki-Zay Péter jogtalanul a működéshez szükséges támogatást. Emiatt jutottunk abba a helyzetbe, hogy idén szeptemberben nem tudtunk a munkavállalóknak fizetést adni. Ez a helyzet sajnos azóta sem változott. Szeptember 19-én még az augusztusban elvégzett munkabért nem kapták meg a munkavállalók. 14 alkalmazottja van a Vásárhelyi Televíziónak, ez azt jelenti, 14 helyi család jövője válik kérdésessé. Immár 19 napja ingyen és bérmentve dolgoznak.

 

 

Kis Ernő 14 éve dolgozik a helyi médiumnál, adásrendező, képvágó és képújságszerkesztő feladatkört lát el. 10 éves kislánya most kezdte meg a negyedik osztályt, már a szeptemberi beiskolázás terhei is komoly nehézségeket okoztak számára, nem beszélve a határidős számlákról.

 

 

- Egy részét ki tudtam már fizetni, de csak családi segítséggel. Kölcsönkértem a családtól, de azt ugye vissza kell adni. A legnagyobb gond nem az, hogy még most a határidőig nem kaptuk meg a fizetést, hanem az, hogy nincs is rá esély, hogy megkapjuk, mivel a televíziónak nincs anyagi forrása. Így az ember se hitelt, se semmi más segítséget nem mer igénybe venni, mert nem tudja mikor tudja visszafizetni, ha vissza tudja egyáltalán fizetni. Nagyon rossz, nem tudjuk mi lesz. Szeretek itt dolgozni, nagyon régóta itt dolgozom és örülnék neki, ha lenne fizetésünk – mondta el Kis Ernő.

 

 

A televízió munkatársai a megoldás reményében egy közös levelet írtak Márki-Zay Péter polgármesternek, amit tegnap a városházán át is nyújtottak. A kabinetirodán át is vették, közösen az összes munkavállaló aláírta a megkeresést. Ebben azt kérte a VTV valamennyi alkalmazottja, hogy egy időpontban fogadja személyesen a cég valamennyi dolgozóját, azonban még válasz nem érkezett.

 

 

- Ez egy jogszerűtlen intézkedés, nem tudom, hogy mivel érdemeltük ki azt, hogy akár egy rendelet, egy törvény megszegése árán is visszatarthassák ezt a forrást. Ezt szeretnénk megkérdezni polgármester úrtól – tette hozzá az ügyvezető.  

 

 

Az ország többi helyi televíziójához hasonlóan a Vásárhelyi Televízió is bevételei egy részét a helyi önkormányzattól kapta. A város hozzájárulása nélkül a VTV valószínűleg nem tudja befejezni az idei évet.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: