Online adás
2019. június 24. Hétfő - Iván napja van

A Heti Világgazdaság szerint hamarosan csődöt jelenthet a Vásárhelyi Televízió

2018. október 09.
A Heti Világgazdaság szerint hamarosan csődöt jelenthet a Vásárhelyi Televízió

Rövidesen csődöt jelenthet a vásárhelyi városi televíziót működtető cég, az önkormányzat nem utal pénzt a tévének, így már fizetésekre sem futja. A fideszesek Márki-Zay Pétert okolják, a polgármester szerint a helyi Fidesz lavírozta csőd felé a várost, minden fillér kiadást meg kell gondolniuk, ezért nem tudnak már a tévének sem fizetni – írja a Heti Világgazdaság a Vásárhelyi Televízió körül kialakult helyzetről.

Érthetetlen, hogy a korábban a közgyűlés által elfogadott ütemezés szerint miért nem küldik meg számukra a megszavazott összeget - nyilatkozta a HVG-nek Rókus Ákos, a helyi televíziót működtető Szerdahelyi József Nonprofit Kft. ügyvezetője. A cikk azt írja, a százszázalékos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságnak Márki-Zay Péter polgármester szerint is az összeg jár, de nincs, mivel a helyi fideszes képviselők lényegében az összes indítványukkal a csőd felé lavírozzák a várost. Csődöt jelenthet a tévé, pedig évek óta ez lett volna a legjobb üzleti éve. Az írás arra is emlékeztet, hogy a helyi televízióban tizennégyen dolgoznak, hat munkatárssal alkalmanként kötnek megbízási szerződést, most az ő munkahelyük vált bizonytalanná. A város költségvetéséről éles viták folynak már május óta, legutóbb szeptember közepén estek egymásnak a fideszes képviselők és a polgármester, a vita tárgya éppen a televízió működése volt, ezen az ülésen a cégvezetőt és a város könyvvizsgálóját is meghallgatták. Tavaly decemberben valóban egy 72 millió forintos összegről döntött a közgyűlés, Rókus Ákos ügyvezető szerint ebből az év elején a tévé számlájára elutaltak tízmilliót, majd májusban újabb hasonló összeget. A televízió vezetője szerint az év végéig 25 millió forintból működhetne a stúdió, még ez is a töredéke lenne a megítélt összegnek.

 

 

A HVG arról is ír, hogy abszurd módon, de hosszú idő után ez lett volna az első nyereséges éve a helyi orgánumnak, ugyanis az önkormányzati támogatás, illetve kölcsön mellett pályázati és más, például az MTVA felé vállalt feladatok teljesítése is hozott bevételeket, a közmédiával összesen egy darab, tízmilliós szerződésük volt a tavalyi évre. Rókus Ákos szerint éppen a saját források miatt tudja eddig kihúzni a tv, de most elfogyott a pénze a cégnek. Az ügyvezető azt is elmondta, az országban működő önkormányzati tévéket - hetvenöt ilyen működik, huszonhét nagyvárosban - nagy részében az önkormányzatok a költségek ötvenhét százalékát támogatásként fizetik a tévéknek.

 

 

A helyi tévé jelenleg még elkészíti napi híradóját, de a jövőben akár az is elképzelhető, hogy a szomszédos Szegeden működő önkormányzati tévével állapodhat meg a vásárhelyi hírek elkészítéséről, illetve a közgyűlések közvetítéséről.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: