Online adás
2019. június 24. Hétfő - Iván napja van

Új honvéd szakiskola és kollégium épül hamarosan Vásárhelyen

2018. október 10.
Új honvéd szakiskola és kollégium épül hamarosan Vásárhelyen

A hódmezővásárhelyi honvéd szakközépiskola és kollégium helyszínéül szolgáló ingatlanok megvásárlása érdekében a Kormány a Modern Városok Program keretében 180 millió forint átcsoportosítását rendelte el a költségvetésből. Az ezzel kapcsolatos kormányhatározat a napokban jelent meg – tájékoztatta a sajtó képviselőit Lázár János országgyűlési képviselő.

A NATO-val kötött megállapodás értelmében a költségvetésben növelni kell a katonai kiadások összegét. Ez jelenleg négy-ötszáz milliárd forintra rúg, amely a 2020-as évek közepére 1000 milliárdos összeg lesz, azaz elérheti a hazai GDP 2 %-át – vázolta mai sajtótájékoztatóján Lázár János a térség országgyűlési képviselője.

 

 

„A hadsereget fogjuk fejleszteni. Ez az ország érdeke. Hiszen a migrációs krízis, migrációs válság azt indokolja, hogy erősítse Magyarország a hadseregét. Ennek egy fontos következménye, hogy nemcsak a katonák fizetésében, a létszámban, és a technikai fejlesztésben kell elöl járni, hanem a laktanyák erősítésére is szükség van. A magyar kormány két éve a vásárhelyi laktanya fejlesztésén dolgozik, a laktanya fejlesztése gőzerővel halad előre. Azt javasolta Almási István polgármester úr két esztendővel ezelőtt, hogy Hódmezővásárhelyen egy honvédelmi képzést megvalósító szakközépiskola jöjjön létre, azért, mert a laktanyában több ezer katona folyamatos szolgálatteljesítésével kell számolni” – mondta Lázár János.

 

Hódmezővásárhely katonaváros, amelyben a helyi laktanya meghatározó szerepű. Ahhoz, hogy hosszú távon számítson arra a város, hogy a laktanya itt marad, erősödni fog, és nem építik le, ehhez szükség van katonákra és katonai képzésre – tette hozzá a térség országgyűlési képviselője. A katonai képzés ötletét elfogadta a kormányzat, a honvédelmi miniszter előterjesztése alapján, most pedig megkezdődött az iskola megvalósítása.

 

 

„Egy állami tulajdonban lévő telket vesz a magyar kormány birtokba. Mint ismeretes a DÉMÁSZ állami felvásárlásával azok az ingatlanok is állami tulajdonba kerültek, amelyek ezekhez a cégekhez voltak köthetőek. A kormányzatnak az a terve, hogy az Ady Endre utcai telephelyen, a volt DÉMÁSZ épületében létesít rendészeti szakközépiskolát. Ennek a tranzakciónak a végrehajtásáról szól ez a kormányhatározat, amely most jelent meg. Ez a város számára azt jelenti, hogy megkezdődött a honvéd szakközépiskola megépítésének az előkészítése” - tette hozzá Lázár János.

 

 

Az új honvéd szakközépiskola és kollégium előre láthatólag 2022-re épül majd meg.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: