Online adás
2019. június 24. Hétfő - Iván napja van

Arany-Tóth Katalin: a legnagyobb civil alkotóműhely a Art’húr Irodalmi Kávéház

2018. október 11.
Arany-Tóth Katalin: a legnagyobb civil alkotóműhely a Art’húr Irodalmi Kávéház

Az Art’húr Irodalmi Kávéház a kortárs művészeti értékeket népszerűsíti, és teszi mindenki számára elérhetővé. A Facebook közösségi oldalukon verseket, rajzokat, képzőművészeti alkotásokat mutatnak be a nagyközönség számára és bárki csatlakozhat hozzájuk, aki közkinccsé szeretné tenni a műveit.

Az Art’húr a Kerekasztal és a Grál keresés szimbólumát használó, kultúrát és művészetet kedvelő társaság és alkotói műhely. 1994-ben a budapesti Toldi moziban 25 alapító tag létrehozta az Art’húr Kortárs Művészeti és Kulturális Alapítványt, amely kéthavonta megjelenő újságjaiban publikálási lehetőséget nyújtott kortárs alkotóknak.

 

Arany-Tóth Katalin szerkesztő elmondta, hogy a legnagyobb civil alkotóműhelyként definiálják magukat és a Facebook közösségi oldalon jelenleg több, mint 8000 követőjük van, és így az Art’húr Irodalmi Kávéház a legnépszerűbb kortárs műveket bemutató magyarországi csoport a virtuális térben.

 

„Az Art’húr Irodalmi Kávéháznak 14 szerkesztője van és heti egy posztot biztosítunk az alkotók számára. Amely azt jelenti, hogy naponta két szerkesztő publikál írásokat. Jóna Dávid főszerkesztőnknek köszönhetően teljes bizalmat kapunk, és az általunk megítélt és kiválasztott anyagokat cenzúra nélkül és így a saját ízlésünk szerint próbáljuk formálni azokat a kulturális mozzanatokat, melyek kevésbé kapnak figyelemközpontot. Az a célunk, hogy elhatárolódjunk az érdekközpontúságtól, politikától. Mindenképpen azokra a kortárs művészeti értékekre szeretnénk hangsúlyt fektetni, akikre kevés fény fókuszál.”-mondta Arany-Tóth Katalin szerkesztő

 

A jövőt illetően Arany-Tóth Katalin úgy fogalmazott: céljuk, hogy folyóirat formájában is megjelenhessenek. Az irodalmi kávéház költője azt reméli, a média segítségével, szélesebb körben, országos szinten is népszerűsíteni tudják majd az Art’húr Irodalmi Kávéházat. Így mindenki, aki a kortárs művészetekben jeleskedik, tehetségét büszkén megcsillogtathatja.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: