Online adás
2019. június 24. Hétfő - Iván napja van

Továbbra is a zárás határán vannak a vásárhelyi sportlétesítmények

2018. október 12.
Továbbra is a zárás határán vannak a vásárhelyi sportlétesítmények

Rendkívüli közgyűlésen tárgyalná a Városi Stadion ügyét a hódmezővásárhelyi Fidesz, miután a sportlétesítmény finanszírozási problémáit a szülők anyagi hozzájárulásával oldaná meg Márki-Zay Péter polgármester. Ha nem lesz több forrás, mondja a város első embere, az önkormányzat kénytelen lesz bezáratni a tömeg- és szabadidős sport lebonyolítására is alkalmas intézményt.

Kétezer gyermek sportol a helyi sportlétesítményekben, a vásárhelyi Fidesz frakció célja, hogy ezek az intézmények nyitva maradjanak, reagált a Márki-Zay Péter polgármester „Szülői értekezlet” elnevezésű fórumán elhangzottakra Hegedűs Zoltán, Fidesz hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselőcsoportjának vezetője. A város első embere szerint ugyanis bezár a Városi Stadion, azt nehéz eldönteni, hogy mikor, november 1-jén, decemberben, vagy csak január 1-gyel.

 

 

„Ennek a finanszírozási háttere megvan. Fekete Ferenccel mikor legutóbb itt ültünk, el is mondtuk, hogy a tartalékban közel 80 millió forint van. Ebből mintegy 45 millió forint lenne egy esztendőre, októbertől jövő októberig, egy évre biztosítsuk ezeknek az egyesületeknek a létesítményhasználatot. Ez a mi javaslatunk. A tartalékkeret terhére. Működtek ezek a sportlétesítmények akkor is amikor volt TAO és akkor is, amikor nem volt TAO. Meg kell oldani. Ez a részünkről nem kérdés, a Stadionnak és a többi létesítménynek működnie kell” – mondta Hegedűs Zoltán, frakcióvezető.

 

 

„A gyerekek sportját, a gyerekek egészségprogramját a jelenlegi polgármester nem támogatja, ráadásul a gyerekek mögé bújik meg, politikai célra próbálja őket felhasználni, a politikai ellenfél támadására. Ez politikai pedofília” – tette hozzá dr. Havasi Katalin, a Fidesz helyi szervezetének elnöke.

 

 

A mindennapos testnevelés bevezetésével párhuzamosan elkezdődött a gyerekek egészségi és edzettségi felmérése, amely egyedülálló módon került a városban bevezetésre. Az eredmények azt igazolják, hogy a rendszeresen sportoló gyerekek felnőttként nem kapnak stroke-ot, infarktust, vagy kisebb arányban lesznek cukorbetegek.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: