Online adás
2019. június 24. Hétfő - Iván napja van

Vásárhelyen edz Kapás Boglárka

2018. október 12.
Vásárhelyen edz Kapás Boglárka

A héten érkezett és még két hétig edzőtáborozik a vásárhelyi uszodában Kapás Boglárka. A 14. rövid pályás úszó-világbajnokságot a kínai Hangcsou városa rendezi meg 2018. december 7. és december 11. között. Elsősorban erre készül a 25 éves úszónő, de addig még két világkupa-állomáson is elindul Tokióban és Szingapúrban. 

A szakma és a sporttársadalom legnagyobb meglepetésére a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon 200 méter pillangón aranyérmet nyert Kapás Boglárka, ekkor határozták el edzőjével, Virth Balázzsal, hogy félreteszik egy kicsit a hosszútávú gyors számokat, rövid pályán viszont a 400 és a 800 gyors megy jobban a versenyzőnek, ezért még nem döntöttek milyen számokban is induljon el a 14. rövid pályás úszó-világbajnokságon, illetve a tokiói és szingapúri világkupákon az úszónő.

 

 

„Szerencsém volt azzal, hogy ilyen időeredménnyel lehetett megnyerni ezt a számot az Európa-bajnokságon. Igaz, nyerték már ezt gyengébb időeredménnyel is, de én mindenképpen jobbat vártam volna magamtól. Én 0,7 alatt szerettem volna úszni. Ezért nem voltam teljesen elégedett ezzel, mert úgy éreztem, hogy nincs kiúszva teljesen ez a szám. 200 pillangón volt egy olyan lelki előnyöm a többiekhez képest, hogy teljesen új voltam a számban. Ott voltak Európa-bajnokok, érmesek, és mégis én nyertem meg a számot, miközben világversenyen 2010-ben az ifjúsági olimpián úsztam utoljára 200 pillangót, azóta nem, nem is készültem rá. Mindenkit megleptem azzal, hogy ott vagyok és hogy egyáltalán eljutottam a döntőig” – mondta Kapás Boglárka.

 

 

Gyorson viszont már nem tud ilyen meglepetéseket okozni, és a riválisok is számítanak a jó időeredményére - tette hozzá Kapás Boglárka - ezért egy kicsit a teljesítménykényszer miatt kiábrándult a számból, de várja, hogy a lelkesedése visszatérjen.

 

 

„A 200 pillangó azért jó út, mert bár most Európa-bajnok lett, és elmaradt attól az időtől amire gondoltunk, ez egy újabb motivációt jelent, hogy ezt az időt megcsinálja, és felzárkózzon a világ élmezőnyébe 200 pillangón, ez őt hajtja. Ennek ellenére az edzésen a gyorsúszást nem tüntettem el. Szerepel a programban és nem is kevesebb, csak egyelőre versenyen pihenteti. Attól, hogy a 200 pillangón koncentrál a versenyeken, és emellett edzésen megmarad a gyors, nem zárom ki azt, hogy vissza fog térni a lelkesedése, csak most élvezi azt, hogy olyan számban versenyezhet, ahol nem nehezedik rá olyan elvárás. Ahol csak a maga elvárásának kell megfelelnie” – fogalmazott Virth Balázs edző.

 

 

200 pillangón a győzelem érdekében taktikai újítást is alkalmaztak edzőjével, hogy a 3. és 4. ötvenen gyújtsák be a tartalék energiát. Többek között ennek technikáját is tovább gyakorolják a vásárhelyi edzőtáborban.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: