Online adás
2019. június 24. Hétfő - Iván napja van

A Nyugdíjas Lakóparkban rendezett konferenciát az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége

2018. október 12.
A Nyugdíjas Lakóparkban rendezett konferenciát az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége

Az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége Hódmezővásárhelyen tartott találkozót, ahol a közétkeztetést támogató programokról, minőségi elvárásokról és a megvalósítás anyagi feltételeiről is tárgyaltak a szakemberek.

Az elmúlt évek tapasztalatait elemezték a környék közétkeztetéséért felelős vezetők és szakemberek tegnap az Élelmezésvezetők Országos Szövetség szervezésében rendezett hódmezővásárhelyi konferencián, ahol a NÉBIH támogató programjairól is beszámoltak.

 

 

-Nekünk több programunk van már 2013-ra datálódik talán az első, amikor elkezdtük a közétkeztetési ételek érzékszervi laboratóriumi bírálatait, majd most már egy mozgó laboratóriummal is bíráljuk ezeket az ételeket. Az adatainkat pedig folyamatosan közzétesszük. A másik programunk az pontosan 3 évvel ezelőtt kezdtük el. Ez a minőség vezérelt közétkeztetési program. Ennek keretében elindítottuk és most már szinte 100 százalékban elvégeztük a főzőkonyhák minősítését egy higiéniai, élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontrendszer szerint. – mondta Zoltai Anna, a NÉBIH Vendéglátási és Étkeztetés Felügyeleti osztályának vezetője.

 

 

A Nyugdíjas Lakóparkban rendezett konferencián a közétkeztetést segítő programok és vizsgálatok ismertetése mellett az aktuális problémákról is tárgyaltak a környék szakemberei.

 

 

-Jelentős változások következtek be a közétkeztetés területén. Szigorodtak szabályok, elvárások mind a kormányzat, mind a szülők részéről. Minden arra felé hat, hogy az egészséges étkezést biztosítsuk még inkább a gyermekek számára. Emellett számos olyan probléma előtűnik, ami sajnos pénz szagú, a bérek, a munkaerő, az anyagi finanszírozási problémák és általában erről kevés szó esik. Ahhoz, hogy a jó irányt megtartsuk, ahhoz, hogy a gyerekeinket még inkább egészségesebben tudjuk étkeztetni, az kell, hogy legyen erre is rálátásunk és tudjuk megfelelő módon kezelni ezeket a problémákat. – mondta dr. Kovács Pál, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. igazgatósági elnöke.

 

 

Kovács Pál elmondta az Élelmiszervezetők Országos Szövetségével közösen próbálnak megoldást találni a finanszírozási problémák kezelésére, hogy az ételek minősége, színvonala a jövőben még inkább javulhasson.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: