Online adás
2019. április 24. Szerda - György napja van

A nyolcadik nemzeti konzultáció a családokat célozza meg

2018. november 06.
A nyolcadik nemzeti konzultáció a családokat célozza meg

A kormány a magyar gyerekekben látja a magyar jövőt, ezért a magyar gyerekek megszületését, a magyar fiatalok gyermekvállalását és a gyerekeket nevelő családok támogatását tarja kiemelten fontosnak. Erről Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszélt, amikor tegnap nyilvánosságra hozták a nyolcadik nemzeti konzultáció kérdéseit.

 

A nyolcadik nemzeti konzultáció a családokat célozza meg. Többek között a fiatal házaspárok támogatása, a gyermekvállalás további ösztönzése és az édesanyák munkavállalása is helyet kapott a kérdőíveken, amelyekre válaszolva a kormány a jövőbeni családtámogatási intézkedések alapjait szándékozik lerakni. A kérdéssort tegnap mutatták be, amikor is Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kiemelte: Európa az üres bölcsök kontinense, Magyarország azonban a népvándorlás helyett belső erősforrásaira támaszkodna.

 

 

-Nincs elég gyerek Európában. Ez van az egyik oldalon, míg a másokon egy jelentős migrációs nyomás Európa irányába. Tömegek indulnak el népvándorlásszerűen Európa felé, akik Európában szeretnének élni. Fennáll a kérdés, hogyan döntsenek ilyenkor az európai vezetők, illetve egyes országok vezetői milyen döntést hozzanak: migrációval oldják meg a demográfiai problémákat, vagy belső erőforrásokra támaszkodjanak. Magyarország is egy ilyen döntési helyzetbe került. A kormány álláspontja határozott, a belső erőforrásainkra szeretnénk támaszkodni. Mi a magyar gyerekekben látjuk a magyar jövőt, ezért a magyar gyerekek megszületését, a magyar fiatalok gyermekvállalását és a gyermeket nevelő családok támogatását tartjuk kiemelten fontosnak - hangsúlyozta Novák Katalin, államtitkár.

 

 

A nyolcadik nemzeti konzultációt a héten elkezdik postázni, amelyeket papíralapon és az interneten is ki lehet majd tölteni, a határidő december 21Mivel a kérdőíveket több mint nyolcmillió, nagykorú, bejelentett lakcímmel rendelkező magyar állampolgár részére kell kikézbesíteni, és ez egy hónapot is igénybe vehet, ezért a korábbiakhoz hasonlóan, most is valószínűleg meghosszabbítják a válaszadás lehetőségét.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: