Online adás
2019. április 24. Szerda - György napja van

Év végére elkészülhet a keleti elkerülő

2018. november 07.
Év végére elkészülhet a keleti elkerülő

Javában zajlanak a körforgalom-építési munkálatok a Csomorkányi, az Erzsébeti és a Kutasi úton, amelyek a keleti elkerülő út részét képezik. A tervek szerint az összesen 3, 2 km hosszúságú új szakasz kivitelezése az év végére elkészül és ezzel teljesen körbejárhatóvá válik Hódmezővásárhely.

 

Az önkormányzat a Területi és Településfejlesztési Operatív Programból valósítja meg a keleti elkerülő út építését, összesen 3, 2 km új útszakasszal. A beruházás 1 milliárd 840 millió forintba kerül, amelyet teljes egészében európai uniós és hazai forrás finanszíroz. A kivitelezés még tavaly decemberben elkezdődött és javában is gőzerővel zajlik. Emiatt kisebb fennakadásokra számítani kell, mert a körforgalmak építésénél jelzőlámpás forgalomirányítással, egy nyomsávon halad a közlekedés.

 

- Jelen pillanatban a Csomorkányi, az Erzsébeti és a Kutasi úton körforgalom-építési munkálatok zajlanak. El lehet mondani, hogy az út 70%-án az aszfalt kötőréteget elhelyezték. Van olyan rész még, ahol a földmunkák és a fagyvédőréteg elhelyezése történik - hangsúlyozta Szilágyi Tamás szakmai tanácsadó.

 

A Szeged - Békéscsaba vasútvonal és a kiskertekhez vezető szakaszon régészeti feltárást végeztek. Ez azt jelenti, hogy a munkaterületet a kivitelező csak augusztusban kapta meg a Móra Ferenc Múzeum munkatársaitól, ezért ott még van egy kis elmaradás, ám ez nem befolyásolja a keleti elkerülő út határidőre való elkészülését.

 

- A kooperációkon kapott információk alapján azt tudom mondani, hogy a 2018 december 31-ei befejezést ez nem zavarja. Úgyhogy reményeink szerint az út az év végére elkészül és a jövő év elején a forgalomba helyezési eljárás is lezajlik, amennyiben azt sikerül lefolytatnunk, akkor a közlekedők számára is biztonsággal átadhatóvá válik a keleti elkerülő út - tette hozzá Szilágyi Tamás.

 

November végére elkészülnek a körforgalmak, így decemberre már csak a biztonsági elemek: a jelzőlámpák, a korlátok és a zajvédőfalak kihelyezése marad. Azzal, hogy elkészül a keleti elkerülő út, a város teljesen körbejárhatóvá válik, így, akik az ország keleti területéről érkeznek, közvetlenül közelíthetik meg az Ipari Parkot.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: