Online adás
2019. április 24. Szerda - György napja van

Az Állatvédelmi és Szabadidős Központban hamarosan új faház kerül átadásra

2018. november 08.
Az Állatvédelmi és Szabadidős Központban hamarosan új faház kerül átadásra

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete heteken belül cicáknak és kutyáknak nyújthat segítséget az épület használatba vételével.

Hamarosan elkészül a második faház is az Állatvédelmi és Szabadidős Központban.

 

Az építkezés az idei év tavaszán kezdődött el és az önkormányzat támogatásával kötötték be a villanyt, valamint teljesen rendbe tették a területet. A korábban lakatlan telket kerítéssel vették körbe, és két faház foglal rajta helyet. Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke elmondta, hogy körülbelül 5-10 cica elszállásolására lesz alkalmas az épület. Valamint az ebrendészetről is szeretnének a végleges elaltatás elől megmenekített kutyákat a faházban kihelyezett kennelekben elhelyezni. Az egyesület elnöke hozzátette, reményeik szerint egy-két héten belül elkészül a faház és kezdetét veheti a munka.

 

„Itt az Állatvédelmi és Szabadidős Központunkban épült és az első faház, amely cicaháznak készült, de raktárként szolgál majd. Jelenleg egy újabb ház építése zajlik, mely szociális funkciót tölt majd be, és cicák lábadoztatására fogjuk majd használni. A hatósági állatorvos is tartott már szemlét és összeírtuk azokat a pontokat, hogy milyen dolgokon kell még javítani és miket kell még beszerezni. Az épület pedig az alapján épül, amely pontokat a hatósági ellenőr feljegyzett számunkra” - mondta Balogh Ernő.

 

A napokban megnyitották a teleltető sünlakot a Központban, amellyel négy süninek segítenek átvészelni a téli hónapokat, rendszeres etetés és itatás mellett. Tavasszal engedik őket vissza a természetbe, addig is szénával kibélelt kuckójukban pihennek.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: