Online adás
2019. április 24. Szerda - György napja van

A mai napon megkezdte kormánybiztosi munkáját Lázár János országgyűlési képviselő

2018. november 08.
A mai napon megkezdte kormánybiztosi munkáját Lázár János országgyűlési képviselő

Más város lesz a tram-train megépülése után Hódmezővásárhely és soha nem látott fejlődést biztosíthat a városnak – mondta Lázár János országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján. A tram-train beruházás várhatóan a 2021-es tanévkezdésre készül el, amelyet képviselői munkájának legjelentősebb pontjaként emelt ki Lázár János.

 

A mai napon megkezdte kormánybiztosi munkáját Lázár János országgyűlési képviselő. A Hódmezővásárhely-Szeged-Szabadka-Baja vasútvonal korszerűsítésért felelős kormánybiztos az Ady Endre utcán tartott sajtótájékoztatóján beszámolt azokról a célkitűzésekről, amelyek a kormányzatot a beruházások kapcsán vezérlik. Ma reggel összehívta az első munkamegbeszélést, amely az Orbán Viktor miniszterelnöktől kapott feladatok okán vált aktuálissá.  A politikus kiemelte, hogy a város abszolút nyertese a beruházásnak és az itt élőknek egy forintjába sem kerül.

 

„Ez a beruházás az elmúlt 150 esztendő legnagyobb hódmezővásárhelyi beruházása. Egy civilizációs lépés Hódmezővásárhely számára, egy új város egy új életforma érdekében. 71 milliárd forintot költ a magyar állam és az Európai Unió közösen Hódmezővásárhelyen annak érdekében, hogy Szeged városát Hódmezővásárhellyel a szegedi villamos köthesse össze. Segítve ezzel napi 5-10 ezer ember boldogulását. A beruházás jól halad, az építkezés három szakaszból tevődik össze. Az első szakasz a Hódmezővásárhely belterületén megvalósuló villamossín építése. A második nagy szakasz a Szeged-Hódmezővásárhely közötti vasútforgalom korszerűsítése. A harmadik szakasz Szeged városán belül a villamoshálózat korszerűsítése és természetesen a vasúton és villamossínen közlekedő villamosok megépítése. Ez a beruházás 2021 tanévkezdésére fog teljes egészében elkészülni. Ebben a választási ciklusban 2018-2022 között ezt tekintem a képviselői munkám lényegének. Ezt a villamosvasutat fogjuk megépíteni a hódmezővásárhelyiekkel, szegediekkel és elsősorban a kormányzattal közösen” - mondta Lázár János.

 

Lázár János a kivitelezés kapcsán úgy nyilatkozott, hogy vasútisín-korszerűsítés és a villamoshálózat kiépítése Vásárhelyen 2020 júniusára készülhet el. Az első engedélyezett villamoskocsi 2020 késő nyarán áll majd rendelkezésre, ahol a próbaüzem megkezdődhet. A Stadler cég gyártja majd azt a nyolc plusz négy villamoskocsit, amely kiszolgálja a hálózatot. Tíz percenként jár majd a villamos, harminc perces menetidővel.

 

Sajtótájékoztatóján a képviselő hozzátette, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel, a munkamegbeszélésen az egész Dél-Alföldi, határon átnyúló régióról is egyeztetést folytattak.

 

Valamint a Szeged-Szabadka és a Szabadka-Baja vasúti újjáépítési tervekről is beszámolt Lázár János.

 

 

„Megkezdjük a Szeged-Szabadka vasútvonal korszerűsítését is. Az a terv, hogy a magyar kormány dinamizálja a következő években ennek a régiónak a fejlődését. Szegedre, Békéscsabára, Hódmezővásárhelyre, a Vajdaságra, Szabadkára a magyar kormány tartalékként tekint. Az alföldi régió gazdasági növekedésének tartalékaképpen. Innen növelhető az ország versenyképessége” - tette hozzá Lázár János.

 

 

A képviselő kiemelte, hogy csatlakozni fog a heti rendszerességgel megtartandó vásárhelyi tram-train megbeszélésekhez. Továbbá hangsúlyozta, az a cél, hogy a tram-train projekt egy minta legyen az ország számára. Valamint kiemelte, hogy az érintett települések polgárainak életminősége jelentősen javul a beruházásnak köszönhetően.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: