Online adás
2019. április 24. Szerda - György napja van

Hamarosan beköszönt az influenzaszezon

2018. november 08.
Hamarosan beköszönt az influenzaszezon

Az influenza elleni védőoltást javasolt minél hamarabb kérni, ugyanis még nincsen a betegségnek aktivitása. A háziorvostól igényelhető vakcina az egyetlen, hatékony megelőzése az olykor súlyos szövődményekkel járó megbetegedésnek.

 

Az influenzaszezonban lehetőség nyílt a térítésmentes oltásokra, az influenza-megbetegedés elkerülésének érdekében. A megbetegedés lehet enyhe, de többségében súlyos lázzal jár, izomfájdalmakkal, illetve köhögéssel, valamint rossz közérzet is társul a tünetcsoporthoz. Leggyakrabban a tüdőgyulladás fordul elő, ezért a szakemberek szerint ajánlott a térítésmentes védőoltás igénylése.

 

 

„Ezt a megbetegedést lehet elkerülni a védőoltással. A háziorvosoknál már kint van 4000 adag oltóanyag. A térítésmentesség kivitelezhető, melyre a kockázati csoportba tartozó egészségesek, valamint krónikus betegek és a munkakörükkel kapcsolatosan a veszélyeztetett munkavállalók jogosultak. A vakcina beadását a háziorvostól, házi gyerekorvostól, valamint a foglalkozás-egészségügyi orvostól lehet kérni” - mondta dr. Bugyi Györgyi.

 

A tisztifőorvos hozzátette, hogy előfordulhat a 65 év feletti személyek immunerősségének csökkenése, ezért jelentősen ajánlott a védőoltás a számukra. A védőoltás az egyetlen hatékony megelőzése a megbetegedésnek. Azonban a beoltott személy nem csak magát védi meg a betegség ellen, hanem környezetét is, mivel az oltottak már tovább nem terjesztik a betegséget.  

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: