Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

A mesék világába kalauzolták el a diákok a közönséget és a zsűrit a Kistérségi Mesemondó Versenyen

2018. november 20.
A mesék világába kalauzolták el a diákok a közönséget és a zsűrit a Kistérségi Mesemondó Versenyen

A Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában megrendezett, hagyományos eseményen a gyerekek népmesékkel, műmesékkel és regényrészletekkel is készültek.

Az általános iskolás gyerekeknek mindig nagy örömöt nyújt a mese. A Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában több évtizede rendezik meg hagyományosan a Kistérségi mesemondó versenyeket a város iskolái számára. Az idei évben november 19-én mérettethették meg magukat a gyerekek. Két korosztályban tartották a versenyt, első és másodikosoknak, valamint harmadik és negyedikeseknek. Mind a két korosztályban 16-16 diák szerepelt a tegnapi megmérettetésen.

 

„Hallottunk tegnap népmesét és műmesét egyaránt, kizáró ok a verses mese volt. Időmeghatározás is van, első-második osztályosok három percnél hosszabb mesét nem mondhatnak, a harmadik-negyedik osztályosoknál ez öt perc szokott lenni. Nagyon sok népmesét és új mesét hallottunk és olyanokat is, amelyek nem szoktak megjelenni ezeken a versenyeken. Természetesen előadtak a gyerekek műmeséket és regényrészleteket is. A zsűri nagyon odafigyelt a meseválasztásra is, mennyire fogta meg a kisgyereket a mese témája. Odafigyelt a helyes kiejtésre, és hogy mennyire tartja a kapcsolatot a közönséggel a mesélő. Nem lehetett kézzel kommunikálni, csak a hanggal ezen a versenyen, tehát ezt is nagyon figyelte a zsűri” – mondta Török Ágnes.

 

Az első és második osztályosok közül Tóbiás Endre végzett az első helyen, aki a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola tanulója, felkészítője pedig Csonkáné Détár Ágnes volt. A harmadik-negyedikes gyerekek közül pedig Albert Zsófia, a Hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola tanulója szerepelt a legjobban, felkészülését Mucsiné Szabó Ágnes segítette. Mind a két korosztályban 6-8 diákot jutalmaztak és négyen jutottak tovább a november 29-én, Szentesen megrendezésre kerülő megyei mesemondó versenyre, ahol majd Hódmezővásárhelyt és térségét képviselik majd.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: