Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Tram-train túrát szervez a Szeretem Vásárhelyt Egyesület

2018. november 21.
Tram-train túrát szervez a Szeretem Vásárhelyt Egyesület

November 24-én, szombaton 15 órakor indul a tram-train túra a Nagyállomástól – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján, Juhász Tünde. A három kilométeres gyalogtúra végállomásán nemcsak a készülő beruházásról tudhatnak meg többet a résztvevők, de a Népkerti Sörözőben vendégül is látják őket egy meglepetéseket tartogató puncspartin, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület szervezésében.

Olyan gyalogtúrára invitálja a városban élőket a Szeretem Vásárhelyt Egyesület, amely mind műfajában, mind szellemiségében rendhagyó. A Nagyállomástól induló és a Kisállomás melletti Népkert Sörözőbe érkező túraútvonal a tram-train nyomvonalát járja végig.

 

 

„A villamos vasút, amelynek a kivitelezési munkálatai már hosszú hónapok óta folynak a városban, alapjaiban fogja megváltoztatni Hódmezővásárhely közlekedését, illetve közlekedési szokásait. Szeretnénk olyan információkat átadni a hozzánk csatlakozó túrázóknak, amiből azt tapasztaljuk, hogy hiány van a városban. Nagyon sokan nincsenek képben, nem ismerik ennek a beruházásnak a részleteit, nincs információjuk arról, hogy mit fog jelenteni ez a villamos vasút. Utunk során el fog kísérni az építtető konzorciumnak a műszaki szakembere. Olyan mérnöktől kaphatunk információt, aki napra kész, és minden egyes részlettel tisztában van. Elmondja, hogy lesznek megállóhelyek, ott mennyi kerékpártáró lesz, hol lehet majd a személyautókkal parkolni. Többek között arról is szó fog esni, hogy az Andrássy úton hogyan fog megváltozni az utcakép. Hol fog új sétáló utca teremtődni, hogyan fog a Hősök tere is megváltozni” – mondta dr. Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapító tagja.

 

A túrázók egyéb helytörténeti és régészeti érdekességeket is megtudhatnak, sőt, akik végigsétálják az egyesület tagjaival a három kilométeres túrát, azoknak a végállomáson meglepetéssel kedveskednek a szervezők egy puncspartin, ahol forralt bor és alkoholmentes italok is lesznek.

 

 

„Továbbá egy kis harapni valóval, debrecenivel, mustárral és hasonlókkal készülünk. Fontos lenne, szeretnénk kérni, hogy mindenki jelölje vissza, hogy el tud-e jönni a rendezvényre” – tette hozzá Daru Árpád, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület tagja.

 

 

A részvételi szándék jelzésére azért van szükség, hogy mindenkinek jusson az ételekből és italokból, amelyet a Népkerti Sörözőben, a túra végállomásán fogyaszthatnak el a résztvevők.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: