Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Ünnepélyes sorakozóval ért véget a romániai gyakorlat

2018. november 21.
Ünnepélyes sorakozóval ért véget a romániai gyakorlat

Befejeződött a Magyar- Román Békefenntartó Zászlóalj idei gyakorlata Romániában-tájékoztatta híradónkat Búz Csaba, főhadnagy, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár kommunikációs tisztje. A két nemzet katonái immár 20 éve dolgoznak együtt, eredményesen.

 

A Magyar-Román Közös Békefenntartó Zászlóalj 1998-ban alakult meg azzal a céllal, hogy a két nemzet közös erő alkalmazásával béketámogató és békekikényszerítő feladatokat lásson el. A zászlóalj vezetése és irányítása a NATO-elvek szerint történik és a két nemzet a vezető beosztásokat évi váltással biztosítja.

 

Az idei harcászati gyakorlatot a romániai Dud -Taut lő- és gyakorlótéren tartották. A zászlóalj volt parancsnokai és a résztvevő alegységek dandárparancsnokai is megnézték a közösen felállított szakaszok éleslövészetét, amelyen magyar és a román katonák közösen bizonyították felkészültségüket.

 

Majd az idei gyakorlat az aradi laktanyában megtartott ünnepélyes sorakozóval ért véget, ahol a román nemzetvédelmi miniszter is részt vett és beszédében kiemelte: a közös békefenntartó zászlóalj fennállásának 20. évfordulóját ünneplik, ami nagy jelentőséggel bír a Magyar és a Román Honvédség közötti kapcsolatban, mert erősíti a nemzetek közötti együttműködést.

 

Ruszin Romulusz, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka arra hívta fel a figyelmet, hogy a közös gyakorlattal töltött évek látható eredményeket hoztak a zászlóalj életében. Ahogyan fogalmazott: ezt a zászlóaljat jól képzett parancsnokok irányították és irányítják, kiemelkedő példát nyújtva az együttműködéshez.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: