Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

A hétvégén a vásárhelyi Crystal Dance Club mazsorett egyesület megrendezte az I. Crystal Open Majorette és Pompom versenyt

2018. november 21.
A hétvégén a vásárhelyi Crystal Dance Club mazsorett egyesület megrendezte az I. Crystal Open Majorette és Pompom versenyt

A színvonalas megmérettetés zárásaként a város csapata 12 éremmel, köztük négy arannyal büszkélkedhetett.

Százötven fiatal lány érkezett a hétvégén a Balogh Imsi Sportközpontban, az I. Crystal Open Majorette és Pompom Versenyre. A nemzetközi megmérettetésen összesen ötven produkciót értékelt a szakavatott zsűri. A kicsik és nagyok szóló, duó-trió és csapat kategóriákban mérték össze tudásukat.

 

 

A Crystal Dance Club idén ősszel alakult át egyesületté, melynek elődje a Hód Kristály Mazsorett Csoport volt. Jelenleg a csapat 20 lányból áll, és két csoportra osztott: 5 és 10 éves kislányok, valamint 12-tő 22 éves korú lányok képviseltetik magukat. A mazsorett- és pompomversenyre többek között Zentáról, Szegedről, Gyomaendrődről is érkeztek a lányok. A vásárhelyi csapat két éve kezdte el a versenyzést. Zentán és Aradon is megmutatták ügyességüket és aranyéremmel tértek haza a tradicionális kategóriában.

 

 

 

„A mazsorettezés a botforgató lányokat jelenti, zömében fúvószenekari zenére mutatnak be koreográfiákat. A mazsorettezéből már két szervezet is van Magyarországon, a Magyar Mazsorett Szövetség és a Magyar Mazsorettek Szervezetének Szövetsége. A pomponosak akrobatikus elemeket mutatnak be, nagyobb létszámban szerepelnek. Általában, aki mazsorettezik, szokott pompomot is használni eszközként” - mondta Galambos Kornélné.

 

 

A hódmezővásárhelyi táncosok kiváló eredményeket ért el, ugyanis 12 éremmel, köztük négy arannyal zártak a lányok. Galambos Kornélné elmondta, hogy bárki jelentkezhet hozzájuk, aki szeretné magát kipróbálni ebben a különleges sportban, ugyanis jelentősen hozzájárul a fiatalok testi, értelmi, esztétikai fejlődéséhez, és segít a mozgáskultúra kialakításában. Fejleszti a mozgáskoordinációt, továbbá segíti a helyes testtartás kialakulását. A közös munka és fellépések összekovácsolják a fiatalokat, új emberekkel és élményekkel gazdagodhatnak.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: