Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Pitvaroson tartott fogadóórát Lázár János

2018. november 21.
Pitvaroson tartott fogadóórát Lázár János

Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a kormányzatnál sikerült kijárnia a Nagyér- Ambrózfalva- Pitvaros, valamint a Mezőhegyes- Pitvaros- Csanádpalota közötti útszakaszok felújítását. Továbbá beszámolt a település szennyvíz problémáját megoldó nyertes pályázatról is.

Lázár János országgyűlési képviselő fogadóórát tartott Pitvaroson. Többek között beszámolt a térséget érintő közlekedés helyzetéről, volt, aki javaslatokkal érkezett a Volán buszok menetrendjének átalakítására. Egy civil szervezet is felkereste a képviselőt, mivel a közelmúltban mintegy 200 millió forintot nyertek egy, a hátrányos helyzetű nők felzárkóztatását segítő programra, és szerették volna a képviselő segítségét kérni a program lebonyolításához. Céljuk, hogy három év alatt ezer nő számára keressenek munkahelyet, valamint fontos, hogy tanácsadást is biztosítsanak számukra.

 

 

„Pitvaroson tartottam fogadóórát, a választókerületem egy 1500 fős településén, polgármester úr segítségét is igénybe véve. Sok érdekes ügy került napirendre, az egyik a térséget érintő közlekedés helyzete volt. A Volán menetrend átalakítására kaptam lakossági javaslatokat. Elsősorban a Tótkomlós-Nagyér-Ambrózfalva-Pitvaros-Mezőhegyes vonal használatára és buszközlekedés biztosítására. A kormányzatnál sikerült kijárni a Nagyér- Ambrózfalva- Pitvaros, valamint a Mezőhegyes- Pitvaros- Csanádpalota közötti útszakaszok felújítását, valamint Mezőhegyes-Pitvaros-Csanádpalota között is. Tehát a választókerületemnek ezen az észak-keleti sarkában lesz egy nagy útfelújítási program. Részben a Mezőhegyesi Ménesbirtok, részben pedig a választókerület Tótkomlóssal és Makóval való összekötése okán” - mondta Lázár János.

 

Többen ingatlanok sorsával kapcsolatban keresték fel, hiszen elég sok az állami, vagy köztulajdonban lévő üres ingatlan, és ezek rendezetlensége továbbra is probléma. A személyes kérdések mellett azonban több, a település teljes lakosságát érintő ügy is terítékre került.

 

A politikus hozzátette, hogy a települési tankerület hamarosan felújítja a helyi iskolát. Lázár János kiemelte: sokan átjárnak például idénymunkát végezni, és a jövőben is arra törekednek, hogy a tangazdaság a környékbeliek számára egy potenciális lehetőség legyen. A képviselő hozzátette, már érezteti az a hatását, hogy az állam átvette a céget, és próbál segíteni, így például nemrégiben ingyen tűzifát biztosítottak az érintettek számára.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: