Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Nyílt napot tartottak a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában

2018. november 22.
Nyílt napot tartottak a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában

A rendezvény célja az volt, hogy a diákok megismerjék az intézményben elsajátítható szakmákat.

Az Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskolában nyílt napot tartottak a diákoknak.

A leendő diákokkal, szülőkkel ismertették meg az iskola képzéseit. Úgy állították össze a képzési struktúrát, hogy mindenki megtalálja magának a megfelelő szakirányt. Az egészségügyi, szépészeti, informatikai ágazatokat mutatták be. Mindezek mellett megjelent a nyelvi előkészítő is, amely tavaly már újdonságként szerepelt. Illetve a gépészet és a közgazdaság felkerült az intézmény oktatási listájára.

 

 

„Ezek nem hagyományos tanórák lesznek, próbálunk interaktív tanórákkal kedveskedni a diákoknak, amely a hétköznapokban is megjelenik az iskolánkban ezek a tanórák. Azért, hogy a fiatalok láthassák azt, hogy milyen okoseszközökkel tanulni. Vagy, hogy például milyen az a robotika, hogyan kell hajat formázni, sminkelni, újra éleszteni, sportot űzni, vagy a pénzzel gazdálkodni. Ha esetleg nyelvi előkészítőre jönnek hozzánk láthatják, hogy rengeteg angol óra van, hiszen felkészítjük őket a nyelvvizsgára. Azt gondolom, hogy a programok magukért beszélnek és mindenki megtalálhatja számára a legkedvesebbet” - mondta Hornyák János.

 

Hornyák János kiemelte, hogy a manapság népszerű okoseszközök tanórai használatával igyekeznek érdekesebbé, és modernebbé tenni az oktatást, mely a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvend.

 

„Próbálunk haladni a kor követelményeivel, és a technikai újításokat, újdonságokat próbáljuk beemelni a módszertani kosarunkba. Hiszen nem feltétlenül lehet megszólítani a mai fiatalságot megszólítani azokkal a 20-40 éves pedagógiai módszerekkel, amelyek akkoriban sikerre vitték a diákságot. Természetesen a mostani technikai adottságokat kihasználva kell oktatni a diákokat. Azt gondolom, hogy ez a jövő és így lehet sikeres egy iskola” - tette hozzá a tagintézményvezető.

 

A tagintézmény-vezető hozzáfűzte, hogy a következő nyílt napra november 29-én kerül sor. Valamint december 5-én is várják az érdeklődő diákokat és szülőket az intézményükbe.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: