Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Félrelépésekkel és félreértésekkel tarkított darabbal érkezett tegnap este a Hadart Színház Hódmezővásárhelyre

2018. november 22.
Félrelépésekkel és félreértésekkel tarkított darabbal érkezett tegnap este a Hadart Színház Hódmezővásárhelyre

A tévésorozatokból ismert szereplők az Őrületek tornya című előadást mutatták be a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadán.

Adott két anya, akik ugyanazon a napon szültek ikreket. A fiúkat még a kórházban elcserélték, így az egyik Kanadában, míg a másik idehaza nőtt fel. A sors 28 évvel később egy toronyházban hozta össze őket, ezzel sok- sok bonyodalmat indítva el. Ez adta az Őrületek tornya című vígjáték alaptörténetét, amelyet Háda János rendezett, és aki az egyik szerepben is feltűnt a színpadon.

 

 

-Udvarlások, félreértések, félrelépések, gyerekeltűnések, rendőrség és sorolhatnám, hogy még mi minden zajlik ebben a bérház földszintjén, ahol van két lift. A lift 104-szer nyílik ki és csukódik be és nem mindegy, hogy mikor éppen ki lép be, illetve ki rajta. Eddig, ahol játszottuk, és nagyon sokszor játszottuk, szem nem maradt szárazon- mondta Háda János rendező.

 

 

Olyan, mintha a nézők Shakespeare: Tévedések vígjátékába csöppentek volna, azzal a különbséggel, hogy Moravetz Levente darabja sokkal maibb szóhasználatában és helyzetkomikumában. Az egyik ikerpár, két különböző karakterét egy személyben Szabó Máté formálta meg.

 

-Nagyon szeretem, mondhatnám azt is, hogy ez egy jutalomjáték számomra. Nagyon hálás mindét szerep. Az egyik a vagány figura, aki nagyon szeret csajozni és minden pillanatot megragad, ami erre ad lehetőséget. A második Csuka Csaba ellenben a meleg vonulatot képviseli az előadásban. Szerintem ebben a szerepben is egy jó kis figurát sikerült életre keltenem - hangsúlyozta Szabó Máté színész.

 

 

Az előadás nem többet és nem kevesebbet hivatott szolgálni, mint jó kedvre deríteni a nézőket, akik közben a szomszédra, vagy akár saját magukra is ráismerhetnek. A szerző, Marovetz Levente neve összeforrt ezekkel a humoros előadásokkal, amelyek közül a vásárhelyi közönség a Jöhetsz drágám! címűt is megismerheti majd a jövőben.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: