Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

A tervek szerint halad az egykori Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén létesítendő szabadidőpark megvalósítása

2018. november 22.
A tervek szerint halad az egykori Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén létesítendő szabadidőpark megvalósítása

A projekt keretében a Kaszap és a Hódtó utca által határolt mintegy 20.000 m2-es területen létesül közpark, amelynek legfőbb szervező ereje egy több mint 2600 m2 vízfelületű tó lesz. Emellett megújult az Európa Park sportpályája és az Árvíz utcai járda is.

Az év végére kell elkészülnie az új hódtói szabadidőparknak, amelynek központi eleme egy tó lesz, mely a lépcsőző fogadóteret használókat vizuálisan át fogja vezetni a természetes napozórétek, dombok, virágos területek világába. Az utakhoz hidak és fadekkek kapcsolódnak.

 

A területen a hazai ökológiai viszonyoknak megfelelő, honos fajokkal operáló kortárs, természet közeli park kialakítása a cél. A park funkcionálisan minden korosztály rekreációs igényeit ki fogja szolgálni, így a kisgyermekes családokra gondolva játszótér is épül, melyhez közel, de szeparáltan fitnesztér is kialakításra kerül. E funkciók a park dombjai közé, védve kerültek elhelyezésre. A pihenőpark kialakításánál a tervezők törekedtek arra, hogy a létesítmény akadálymentes legyen, így kerekesszékkel még a játszótéri elemek között is lehet majd közlekedni. A pihenőpark területén egy, az önkormányzat tulajdonát képező akadálymentes büfé szolgáltató egység is épül. A beruházást kiegészítik a környezetbe illő, minőségi utcabútorok, valamint egy telepített kamerarendszer. A Hódtó projektelem megvalósítása jó ütemben halad. A növényzet ültetése lassan befejeződik. Telepítik a játszótéri elemeket és épülnek a sétaútvonalak. Várhatóan az év végéig elkészül a pihenőpark.

 

2018. október 24-én sikeresen megtörtént az Európa Park projektelem műszaki átadás-átvétele is. A fejlesztések során a meglévő aszfaltburkolatos sportpálya új öntött aszfalt réteget kapott. A meglévő kerítés felújításra került. Az Árvíz utca felől a parkot átszelő balesetveszélyes betonlap burkolat elbontását követően új beton térkő burkolat épült. Az egészségtelenül növő, vagy besűrűsödött faállományt rendezték. A lakosság részéről felmerült a szemetes edények igénye, ezeket szintén telepítették a területen. A támogatási összeg a két projektelemre vonatkozóan mintegy 831 millió forint.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: