Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Oviolimpiát rendeztek a Szent István Általános Iskolában

2018. november 23.
Oviolimpiát rendeztek a Szent István Általános Iskolában

Az intézmény 16. alkalommal adott helyet a programnak. Idén mintegy 100 óvodás kisgyermek versengett nyolcfős csapataival a legfényesebb érekért. Az iskola tornatermében megtartott sorversenyeket a Mikulásvárás jegyében szervezték meg.

A Szent István Általános Iskola kiemelt feladatának tekinti, hogy a város sportéletének segítése érdekében Oviolimpiát szervezzen, amellyel egyben a mozgást is népszerűsíti. Az idén tizenhatodik alkalommal megrendezett eseményre 11 óvodai csoport érkezett 8-10 fős csapataival, tehát közel 100 kisgyermek mérte össze a mai napon tudását.

 

 

„Közeledik a Télapó, a gyerekek életében ez egy nagyon fontos esemény. Ezért a testnevelő kollégák úgy gondolták, hogy eköré fogják a feladatokat összeállítani, lesz krampuszűzés, Mikulásvárás, és az ehhez kapcsolódó játékos ügyességi sorváltók, amely mind-mind a Mikuláshoz és szerepköréhez kapcsolódik” – fogalmazott Walterné Böngyik Terézia.

 

Az iskola a Magyar Olimpiai Bizottság által támogatott 55 intézmény között szerepel az országban. A jövő szeptemberben három osztály indul: foci, sport és általános képzéssel. Emellett sportkarriert is gondoz az iskola, és a közösségépítésre is nagy hangsúlyt fektet. A mai eseményen a Hód-Fitness SE négyfős csapata is közreműködött, Miklós Melinda edző vezetésével. A fit-kides lányok tehetségük megvillantása mellett élő bolyaként biztatták az óvodás gyerekeket a sorversenyek ideje alatt.

 

„Segítünk az ovisoknak bemelegíteni, azután nagyon picit bemutatózunk” – mondta Preczer Szintia.  

 

„Cigánykerék, oldalszaltó, és könnyebb elemek, ezeket láthatják majd tőlünk – tette hozzá Kassai Maja.

 

A legrangosabb sportesemény nevét viselő rendezvényen az óvodákat képviselő gyerekek az arany, ezüst és bronzérmekért küzdöttek, ezen kívül tortával kedveskedtek minden résztvevőnek a szervezők.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: