Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

A Habana Social Club 2018-ban ismét Magyarországra látogatott

2018. november 23.
A Habana Social Club 2018-ban ismét Magyarországra látogatott

A 11 városból álló turné egyik állomása tegnap este Hódmezővásárhely volt, ahol az érdeklődők az igazi karibi életérzést ismerhették meg a zene és a tánc segítségével.

A kubai zene méltán hódította meg a világot, hiszen pozitív szemléletet, az élet feltétlen szeretetét és a boldogság keresését hirdeti. Ebből az életérzésből kaphattak ízelítőt a vásárhelyiek tegnap a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, ahol a kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a Habana Social Club adott vérpezsdítő koncertet. Az együttes már többször járt Hódmezővásárhelyen, így akik már korábban látták és hallották őket élőben muzsikálni, azok most sem csalódtak, mert a zenészek ugyanazt a magas minőséget nyújtották, mint szokták. Idei magyarországi turnéjuk azért is különleges, mert műsoruk a Tropicana Club szólótáncosaival egészült ki, akik hitelesen tudják megmutatni és átadni a karibi életérzés lényegét.

 

Az együttes méltó utódja a Buena Vista Social Clubnak. A fülbemászó slágereiről ismert, jelenleg 11 fős zenekar az évtizedek során többször képes volt megújulni, az idősebb zenészekhez szívesen csatlakoznak fiatal virtuóz muzsikusok. Az alapítók szerint az a sikerük titka, hogy a kubai nép életéhez, sorsához, emlékeihez egy-egy dal kötődik, amelyek a világ minden emberéhez szólnak, kivétel nélkül mindenki magáénak érezheti a boldogságukat, vagy akár bánatukat. Ezt a zenei örökséget pedig úgy tudja az együttes hitelesen közvetíteni, hogy ennyi idő után is óriási alázattal és felelősséggel lép színpadra. A koncerten számos latin-amerikai világsláger akusztikus feldolgozására ismerhettek rá az érdeklődők, ezért is lehetett a Habana Social Club tegnapi hódmezővásárhelyi koncertje igazi zenei csemege minden korosztály számára.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: