Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Pályaorientációs napot tartottak a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskolában

2018. november 23.
Pályaorientációs napot tartottak a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskolában

2018. november 22-én, csütörtökön 13 és 16 óra között a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskolában a HSZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Corvin Mátyás Szakképző Iskolája, valamint a Kalmár Zsigmond Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tartott pályaorientációs délutánt a hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulók részére.

A délután folyamán a gyerekeknek lehetőségük volt testközelből ismerkedni azokkal a szakmákkal, amelyek Hódmezővásárhelyen hozzáférhetőek. Kipróbálhatták például a szépészetet, fodrászatot, ahol a tanárok, oktatók mellett középiskolás diákok adták át frissen szerzett tapasztalataikat, miközben sminkeltek és hajat fontak. Kérdéseket tehettek fel az általános iskolások  a velük csaknem egykorú középiskolás tanulóknak a különböző szakmákkal kapcsolatban. Az Eötvös szakgimnáziumi ágazatai közül az egészségügy, a sport, a szépészet és a közgazdaságtan képviseltette magát érdekes bemutatókkal, feladatokkal.

 

Pénzzel, gazdasággal kapcsolatos tesztet tölthettek  ki a gyerekek és az első négy helyezett könyvjutalomban részesült. A mezőgazdaság, kertészet iránt érdeklődők kipróbálhattak egy mezőgazdasági munkagép szimulátor játékot, amelyen kombájnt vezethettek, valamit társasjátékoztak. A vendéglátás iránt érdeklődők a szépen terített asztallal ismerkedhettek.

 

A Kalmár Zsigmond szakmái közül a burkoló, a hegesztő, a fehérnemű-készítő és kötöttáru összeállító, a kerámia és porcelánkészítő, a karosszérialakatos és az asztalosipari szerelő szakmákból kaptak ízelítőt a jelenlévők.  Ördöglakatot bogoztak, dobókockát készítettek, gipszfigurát festettek, csempevágóval csempét vágtak, kisebb ajándéktárgyakat varrtak, szimulátorral hegesztettek.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: