Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Hegedűs Zoltán: Márki-Zay politikai bosszúja, hogy nem kaptak még meg a Szőnyi a kért iskolaépületet

2018. november 23.
Hegedűs Zoltán: Márki-Zay politikai bosszúja, hogy nem kaptak még meg a Szőnyi a kért iskolaépületet

„Egy politikai bosszúhadjárat helyszíne előtt állunk, itt a Petőfi utca 6. szám alatti iskolaépület előtt” - mondta Hegedűs Zoltán a helyi Fidesz frakcióvezetője a mai, Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A helyi Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy üres és csendes a Szőnyi Benjamin Református Általános Iskola Petőfi utcai épülete, nincsenek tanulók. Elmondása szerint nyáron a közgyűlés úgy döntött, hogy az iskola épületét a megnövekedett tanulói létszám következtében a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolának adja, ugyanis az kinőtte a Deák Ferenc utcai intézményét. A frakcióvezető kiemelte, hogy az átadás Márki-Zay Péter polgármester feladatai közé tartozott, ám augusztus 15-ig nem került rá sor, és az épület jelenleg is üresen áll.

 

„Különböző adminisztratív és egy civil szervezetkre hivatkozva próbálja a polgármester már négy hónapja elodázni ennek az épületnek az átadását, amely sajnos sikeres idáig. Mely mögött egyetlen egy dolog van: ha már az édesapjának a tudományos játszótere nem kerülhet ebbe az épületbe, akkor úgy gondolja, hogy a Szőnyi iskola tanulói se járjanak ebbe az épületbe. Azt gondolom, hogy ez egy politikai bosszúhadjárat az iskola tanulói, és a szülők ellen. Egy bosszúhadjárat, mely már nem csak a sportoló gyerekekre, hanem a Szőnyi iskola tanulóira is kiterjedt. Azt lehet mondani, hogy Márki-Zay Péter polgármesterségének legnagyobb vesztesei a hódmezővásárhelyi gyerekek, iskolások és szülők” - mondta Hegedűs Zoltán.

 

A politikus hozzátette, hogy az iskola átadására még nem került sor, egy szerződést átküldött a városvezető a református egyházközségnek, amely teljesen ellentétes mind a közgyűléssel, mind pedig az egyházközség döntésével. Kiemelte, hogy a következő közgyűlésre a Fidesz-frakció benyújt egy olyan szerződést, amely mindenben megfelel mind a két fél érdekeinek. Tehát, ha elfogadásra kerül az indítvány, abban az esetben az iskola felső tagozatos diákjai már a Petőfi utcai épületben kezdhetik el a második félévet.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: