Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Jótékonysági süteményvásárt és versenyt szervezett a hétvégén a Tiszta Szívvel Egyesület a Református Ótemplomban

2018. november 26.
Jótékonysági süteményvásárt és versenyt szervezett a hétvégén a Tiszta Szívvel Egyesület a Református Ótemplomban

A támogatási akció során a süteményekért a vásárlók tetszőleges összeget fizethettek, amellyel az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola autista gyermekeinek nyújtott segítséget az egyesület.

Volt, aki 4-5 féle pogácsát is megsütött, amelyeket előzsűriztetett a munkatársaival és a legfinomabbakat hozta el a vásárra, de olyan is akadt a felajánlók között, aki azt a segítséget igyekezett viszonozni a rendezvényre elvitt süteményeivel, amelyet ő is kapott korábban a szervezettől. A Tiszta Szívvel Egyesület hagyományteremtő jótékonysági süteményvásárával az autizmussal élő gyermeket támogatta.

 

 

„A süteményekből befolyt összeggel az Aranyossy Ágoston Iskola autista, vagy túlnyomó részt autizmussal élő tanulóit szeretnénk megsegíteni tanulást segítő, a képességeiket, készségeiket fejlesztő eszközök beszerzésével. Körülbelül nyolcvanan jelentkeztek, regisztráltak előzetesen. A város mindenféle polgára” – mondta Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke.

 

Pogácsát, mézes kalácsot és kekszet vitt a rendezvényre a Csodaház, amely igazi csapatmunka eredménye volt, mert gyerekek és gondozók együtt készítették el azokat. Korábban az intézmény hintaparkjának létre hozásában segített a Tiszta Szívvel Egyesület, amelyet úgy szerettek volna meghálálni, hogy most ők nyújtsanak segítséget a rászorulóknak.

 

„A Csodaház Foglalkoztató Napköziben halmozottan sérült, súlyosan fogyatékos gyermekeket látunk el, ez nappali ellátás. A kollégáimmal együtt arra gondoltunk, hogy nagyon szép gesztus lenne, az autista gyermekek megsegítésére, ha gyermekekkel és a kollégáimmal közösen sütnénk süteményt erre a szép eseményre” – mondta Deczki Gabriella, a Csodaház szakmai vezetője.

 

A beérkezett süteményekből egy – egy darab sorszámmal ellátva a város három cukrászdájából érkezett mesterek: a Szőke Cukrászdából Szőke Zoltán, a Zójából Pányi Tamás, a Marcipánból pedig Benczúr Sándor zsűriasztalára került, akik a 2018-as év süteménye címét ítélték oda a legfinomabb harapnivalónak. A győztes számára a különdíjat a cukrászdák ajánlották fel. A közönséget, a templomba érkező kóstolókat is arra biztatták, hogy szavazzanak, így további öt finomságot jutalmazott ajándékkal a Tiszta Szívvel Egyesület, de senki sem távozott üres kézzel, mert az összes regisztráló egy-egy mézeskalács szivecskét kapott ajándékba.

 

A Tiszta Szívvel Egyesület mindig a gyermekért dolgozik, legyen az egy melegítő asztal a helyi kórház számára, egy hintapark sérült gyermekeknek vagy akár egy újabb játszótér egy-egy városrész közössége számára. Ez a jövőben sem lesz másként. Idén a Kishomokra tervezett közösségi ház, illetve sportpálya mellé szerettek volna egy új játszóteret telepíteni, ez a beruházás késik, így a játszótér kihelyezésével is várt az egyesület, de ennek az új játszótérnek a felépítése továbbra is szerepel a Tiszta Szívvel Egyesület jövőbeni célkitűzései között.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: