Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Szegeden folytatódott a nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampány

2018. november 26.
Szegeden folytatódott a nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampány

Debrecenben kezdődött, a hétvégén pedig Szegeden folytatódott a nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampány, amelyen Fülöp Attila szociális ügyekért és felzárkózásért felelős államtitkár is részt vett. A József Attila Általános és Szakképző Iskolában családi nap keretében ismerkedhettek az érdeklődők a nevelőszülői hálózattal, milyen örömökkel és nehézségekkel jár a nevelőszülői lét.

 

Jelenleg 5200 nevelőszülő gondoskodik mintegy 15 ezer gyermekről Magyarországon és az a cél, hogy minél többen váljanak nevelőszülőkké - hangsúlyozta Fülöp Attila, szociális ügyekért és felzárkózásért felelős államtitkár Szegeden, a nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampány második állomásán.

 

-A nevelőszülők azok, akik, ha baj van, akkor odalépnek és megfogják a gyermek kezét, nemcsak a távolból, hanem közösségi felelősségvállalást megtestesítve segítik ezeket a gyermekeket. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a társadalom tudja, ismerje meg ennek a hivatásnak a közösségépítő erejét. Másrészt szeretnénk, hogy akik hivatást éreznek eziránt, azok jelentkezzenek, megismerjék minél jobban, mert azt gondolom, fontos, hogy a nevelőszülői hivatás megmaradjon és minél többen, ha tudnak jelentkezzenek nevelőszülőnek - hangsúlyozta Fülöp Attila.

 

A kormány komoly összeggel támogatja a nevelőszülői hálózatok fejlődését és megújulását, vagyis, hogy minél több fiatal család döntsön úgy, hogy saját gyerek mellett vagy nélkül segítsen másokon.

 

-A költségvetésben rendelkezésre áll egy összeg erre a célra. A nevelőszülői hálózatok fenntartását és működését biztosítja a kormány, ami ma több mint 20 milliárd forintot jelent. Azért, hogy ezek a nevelőszülői hálózatok a jövőben is megmaradjanak és stabilan működjenek, ezért a 2019-es költségvetésben 850 millió forinttal több áll majd rendelkezésre, mint idén - tette hozzá az államtitkár.

 

A nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampány valamennyi megyébe eljut majd, így várhatóan a jövő év közepéig tart.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: