Online adás
2019. október 14. Hétfő - Helén napja van

Sünt mentettek az állatvédők

2018. november 26.
Sünt mentettek az állatvédők

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete újabb tüskés védenccel gazdagodott, akit Sarkad településről hoztak el. Az új védenc a Maszat nevet kapta.

 

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete hosszú útra kelt. Sarkadra indultak, ahol egy család a napokban talált egy sünit. Segítséget kértek, hiszen a tüskés még fiatal, túl alacsony a testsúlya és félő volt, ha egyedül, segítség nélkül marad a szabadban, elpusztul a hideg idő beálltával. Az új védenc a Maszat nevet kapta.

 

Balogh Ernő az egyesület elnöke elmondta, összesen 180 kilométert utaztak a süniért, pontosan tudták, hogy Maszatnak van helye náluk, gondját tudják viselni és el tudják őt látni. Hozzátette, az egyesület mindig a lehetőségeihez mérten segít. Sokszor környezeti vagy feltételi problémák hátráltatják a munkájukat. A legsúlyosabb a helyhiány.

 

„Egy percig sem hezitáltunk, azonnal a segítségünket nyújtottuk és elmentünk Sarkadra a süniért. Hiszen tudtuk azt, hogy szüksége van a segítségre, nem maradhat ellátás és gondozás nélkül. A hideg idő beálltával veszélybe kerülhet és el is pusztulhat ez a védett állat. Igaz, hogy 180 kilométert tettünk meg érte, de nagyon örültünk, hogy segítséget nyújthattunk a számára. Nagyon sokszor akadályokba ütközünk, és hiába szeretne egyesületünk minél több állatot megmenteni, minél több cicát befogadni, minél több kutyát segíteni, nem tudunk. Hiszen a befogadókapacitásunk véges, a menhelyek, állatotthonok túlzsúfoltak és az ideiglenes befogadókból pedig nagyon kevés van” - mondta Balogh Ernő.

 

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke úgy fogalmazott, hogy leginkább a fiatalok oktatásában veszik ki a részünket a felelős állattartás témájában, az ivartalaníttatásban, utcai cicák gyógyíttatásában, illetve a sünik mentésében.

 

A vásárhelyi egyesület nemrég nyitotta meg teleltető sün építményét, ahol gondozzák és ellátják a veszélyben lévő, védett állatokat és tavasszal visszaengedik őket a természetbe.

 

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete minden állatbarátot arra kér, aki tud az ideiglenes befogadásban segíteni, jelezze, hiszen állatmentési feladatait önkéntes segítőkkel, befogadókkal tudja ellátni.

 

Jelentkezni Facebook közösségi oldalukon lehet vagy e-mailben az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu címen.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: