Online adás
2019. augusztus 21. Szerda - Sámuel napja van

Hétfőtől csütörtökig Nyitott Iskola Hete beiskolázási programot tartanak a héten a Németh László Gimnázium, Általános Iskolában

2018. november 27.
Hétfőtől csütörtökig Nyitott Iskola Hete beiskolázási programot tartanak a héten a Németh László Gimnázium, Általános Iskolában

December 7-éig kell jelentkezni az országosan kötött időpontú, jövő év január 19-én tartandó központi írásbeli felvételire, amely az első lépése a gimnáziumi felévteli eljárásnak. Képzési programjairól a héten Nyitott Iskola Hete címmel tart nyílt óralátogatással és délutáni programokkal egybekötött tájékoztatót a Németh László Gimnázium, Általános Iskola.

 

Hétfőtől csütörtökig Nyitott Iskola Hete beiskolázási programot tartanak a héten a Németh László Gimnázium, Általános Iskolában. A cél, hogy az iskola mindennapjaiba kaphassanak bepillantást a leendő diákok, és a legkülönfélébb tanórákat látogathassák meg, mielőtt meghozzák a döntést, és beadják a jelentkezési lapjukat.

 

„Minden délelőtt négy órát kínálunk fel a szülők és a leendő gimnazisták számára. Mindenféle tantárgyból a kémiától a fizikáig megismerkedhetnek azokkal a kollégákkal is, akik nagy valószínűség szerint majd ezekben az osztályokban tanítani fognak. A délután pedig kötetlenebb formában zajlik. Hétfőn volt egy angol nyelvű délután ma a német és a francia nyelvvel ismerkedhetnek meg, 14.45-től, szerdán pedig a Gyulai József Természettudományos Műhelyben játékos kísérletekkel hívják fel a figyelmet a természettudományok szépségeire. Csütörtökön, kora este, a szülők számára tartok egy beiskolázási tájékoztatót, amelyben bemutatom az iskola képzési programját, képzési szerkezetét, a leendő osztályfőnököket” – mondta Árva László, igazgató.

 

A Németh László Gimnázium képzési programját hatodikos diákok számára hirdeti meg, akik 6, illetve 6+1 évet tölthetnek az intézményben. 70 tanuló folytathatja tanulmányait a két induló gimnáziumi osztályban. Az egyik osztály a nyelvi előkészítő évfolyammal kezd, itt óraszámuk többsége az első és második idegen nyelvekből, illetve informatikából áll össze, majd az ezt követő évben kezdődik a 6 éven át tartó gimnáziumi tananyag elsajátítása, amelyben a nyelvek mellett a matematikát tanítják emelt óraszámban.

 

„A másik osztály az emelt szintű természettudományi. Ahol a természettudományos óraszámok magasabbak, illetve csoportbontásban történik az oktatás. Egyik esztendőben a fizika, kémia, majd a biológia kap magasabb óraszámokat. 11-12.-ben történik egy váltás, amikor lehetőségük van mind a két osztályba járó tanulóknak arra, hogy ami elképzelésük szerint emelt szintű érettségi tárgyuk lesz, ezekből még plusz órákat vehetnek fel, és igen magas óraszámban készülhetnek fel a főiskolai, egyetemi tanulmányaikra” – tette hozzá Árva László.

 

Korlátozott számban 5-6 tanuló nyolcadik osztály után is beléphet a természettudományos osztályba.

 

A felvételi két pillérre épül, a felévételi pontszám fele az általános iskolában szerzett két tantárgyból, a magyar, a matematika és az idegen nyelv tanulása során szerzett érdemjegyekből áll össze, a másik felét pedig a központi írásbeli felvételi teszi ki magyarból és matematikából, így összesen legfeljebb 100 pontot lehet szerezni. A felvételi 2019. január 19-én lesz, ám erre december 7-éig kell jelentkezni, amelyhez a Németh László Gimnáziumban jelentkezési lapot is biztosítanak a szülőknek.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: