Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Megvonták Kiss Attila képviselői mandátumát

2018. november 27.
Megvonták Kiss Attila képviselői mandátumát

Méltatlansági eljárás során megszüntette Kiss Attila jobbikos képviselő megbízatását hétfői ülésén a Csongrád Megyei Közgyűlés - jelentette be Kakas Béla, a testület elnöke a tanácskozás után Szegeden.

 

Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke az ügyet tárgyaló zárt ülést követően elmondta: a testület megállapította, hogy Kiss Attila elnöki posztja a Sándor Móricz Egyesületben az önkormányzati törvény szerint összeférhetetlen képviselői megbízatásával. Mivel ezt az összeférhetetlenségi okot a politikus nem hozta a közgyűlés tudomására, a testület megállapította méltatlanságát, ezzel megszűnt képviselő megbízatása. A Jobbik bíróságon támadja meg a Csongrád Megyei Közgyűlés döntését, amelynek során megvonták egy jobbikos képviselő mandátumát - tájékoztatta a párt kedden közleményében az MTI-t. Értékelésük szerint, a Csongrád Megyei Közgyűlés Fidesz-frakciója koncepciós eljárás keretében vonta meg Kiss Attila képviselői mandátumát - fogalmaznak.

 

A Sándor Móricz Egyesület a működtetője a Makói csípős című hírportálnak, amelynek felelős kiadója a civil szervezet elnöke, Kiss Attila. Az önkormányzati törvény szerint az önkormányzati képviselő nem lehet médiatartalom-szolgáltató természetes személy, jogi személy, gazdasági társaság legfőbb szervének, ügyvezetésének tagja, személyes közreműködője, képviselet ellátására jogosultja. A megyegyűlés erre hivatkozva vonta meg a képviselő mandátumát.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: