Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Megalapításának 65-ik évfordulóját ünnepli a vásárhelyi Pécely Attila Alapfokú Művészeti Iskola

2018. november 27.
Megalapításának 65-ik évfordulóját ünnepli a vásárhelyi Pécely Attila Alapfokú Művészeti Iskola

A jeles alkalomból november 29-én szoboravatóval, Tanári Kiállítással és Jubileumi Tanári Hangversennyel teszik különlegessé az eseményt.

Jeles dátumhoz érkezett a Pécely Attila Alapfokú Művészeti Iskola. 1953. december 1-jén alapították a Hódmezővásárhelyi Zenei Iskolát és azóta történik hivatalos keretek között a zenei, művészeti, néptánc és képzőművészeti oktatás. Az intézmény elérkezett ahhoz a pillanathoz, hogy megünnepelheti megalapításának 65-ik évfordulóját. A jeles alkalomból Jubileumi Tanári Hangverseny kerül megrendezésre a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, 18 órai kezdettel. Továbbá Tanári Kiállítás megnyitóval és Nagy Attila szobrászművész alkotásának felavatásával is készül az intézmény.

 

 

„November 29-én csütörtökön 17 órakor az iskola Mária Valéria utcában található épületében Nagy Attila szobrászművész alkotását avatjuk fel. Az szobor a művész felajánlása az iskola számára. Olyan időpontot kerestünk, mely alkalmával ünnepélyes keretek között kerülhet sor az avatásra. Ezért ez a 65. Jubileumi Hangverseny, illetve ünnepség kiváló alkalom arra, hogy megtegyük. Továbbá 17.30-kor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ első emeletén, az iskolában tanító képzőművészeti tanárok kiállítása nyílik meg. Az iskolában négyen tanítanak képzőművészetet és mindannyian aktív művészek a tanítás mellett. Rengeteg alkotást készítettek az évek során, de most a legszebb alkotásaikat állítjuk ki a jeles alkalomból” -mondta Vágó János.

 

 

Vágó János az intézmény izgatója hozzáfűzte, hogy a jeles esemény részét képezi a Jubileumi Tanári Hangverseny, amely a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Színháztermében kerül megrendezésre, 18 órai kezdettel. Amelyen az iskola zeneoktatói nagy számban képviseltetik magukat a színpadon. Rézfúvósok, vonósok és zongoristák teszik igazán fennköltté a jubileumi, ünnepi rendezvényt.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: