Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Bemutatták Pálinkó György Az I. világháború című könyvét az Emlékpontban

2018. november 27.
Bemutatták Pálinkó György Az I. világháború című könyvét az Emlékpontban

A mű gazdagon illusztrált és számos érdekes információt tartalmaz az idén száz éve történt eseményekről.

Az Emlékpontban tartották meg Pálinkó György Az I. világháború című kötetének bemutatóját. A szentesi Horváth Mihály Gimnázium történelemtanára elmondta, hogy az első könyvét Napóleonról írta, majd később felkérték több mű megírására is. Úgy gondolta, hogy a II. világháború történetének megírása után, az I. világborúval szeretne foglalkozni. A könyvei elsősorban a diákoknak szólnak és korábban olyan jellegű munkái születtek, amelyek igazán népszerűvé váltak a fiatalok körében. Azonban nem volt egyszerű a feladata, mert elmondása szerint a diákok számára nem elég csupán a puszta tényeket felsorakoztatni egy könyvben, érdekessé és tartalmassá is kell tenni az adott történelmi korszakot.

 

 

„Történelemtanárként arra törekszem, hogy mindegyik történelmi korszakot próbáljam megszerettetni a diákokkal. Alapvetően érdekesnek kell lennie, nem szabad, hogy belesüppedjenek a tényekbe. Ezért kell témában is és illusztrációkban is olyan adalékokat találni, amelyek újabb és újabb impulzusokat adnak a fiataloknak. Véleményem szerint nem szabad csak betűkből álló lapokat beleilleszteni a könyvbe. Meg kell törni képekkel, ahol képaláírások szerepelnek, amellyel úgymond gyorsabban végeznek. Ez számukra is egyfajta sikerélményt jelent. A digitális korszakot élik a diákok, ezért érdekes információkkal, illusztrációkkal kell teljessé tenni egy könyvet és ez befogadható a diákoknak” - mondta Pálinkó György.

 

 

A szerző hozzátette, hogy a könyvbe családi emlékeket is beleszőtt, valamint további, a vérzivataros korszakkal kapcsolatos további visszaemlékezések, művek is felhasználásra kerültek. Amely eredményeképpen a fiatal generáció számára is egy rendkívül érdekes, és számos információt magában hordozó alkotás került kiadásra.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: