Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

A Nemzeti Színkottás Zenekar sérült művészei közösen koncerteznek St. Martinnal a Református Ótemplomban

2018. november 28.
A Nemzeti Színkottás Zenekar sérült művészei közösen koncerteznek St. Martinnal a Református Ótemplomban

Egyedülálló és különleges zene élmény részesei lehetnek a hódmezővásárhelyiek november 29-én este. Ugyanis a Nemzeti Színkottás Zenekar sérült művészei közösen koncerteznek St. Martinnal a Református Ótemplomban.

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület „Közös Hang” mottóval szervezi meg színkottás zenei táborát november utolsó hetében Hódmezővásárhelyen. Amelynek programjai a sérült alkotók megmutatkozását célozzák és alkalmat adnak arra, hogy minél többen megismerjék a fogyatékkal élők világát. A Gingko Hotelben egy hetet töltenek a művészek, akik egy különleges módszerrel, a színkotta olvasással tanulnak zenélni. November 29-én csütörtökön 18 órakor a Református Ótemplomban a színkottások közel 50 fős társulatával St. Martin tart közös koncertet.

 

Bán Csaba református lelkész úgy fogalmazott, hogy az esemény többi, mint egy koncert. Ugyanis az est folyamán lehet látni azoknak az embereknek a küzdelmét, akik nehezebb helyzetben születtek erre a világra és mégis vidámságot, és örömöt visznek mindenki életébe.

 

„Három évvel ezelőtt találkoztam a csapattal, körülbelül akkor találkoztam először a Nemzeti Színkottás Zenekarral, ugyanis koncertet adtak a templomban. Az idei évben újból megkerestek, mivel a tábor és a zenekar vezető összegyűltek és rendkívül örülök annak, hogy Vásárhelyen vannak. Valamint külön öröm számomra, hogy az adventi készülődést, és az ünnepet ők nyitják meg a koncertjükkel a karácsonyi készülődésünket.” -mondta Bán Csaba

 

Asztalos Zsolt az egyesület elnöke elmondta, hogy szakmai segítséget nyújtanak az értelmi fogyatékos emberek számára, hogy a művészeti ágakban kiteljesedhessenek.

 

„A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület egy országos szervezet, amelynek közel száz intézménye van, ahol értelmi fogyatékos emberek élnek és dolgoznak, valamint velük foglalkoznak. Az egyesület számukra nyújt szakmai segítséget, hogy a művészeti ágakat minél módszeresebben és színvonalasabban tudják művelni. Ezért az egyesület évente 25 programot szervez a képzésektől a táborokon át egészen a különféle fesztiválokig. Mindezt azért, hogy a fogyatékosokat és értékeiket meg tudjuk mutatni a társadalomnak.”- fogalmazott Asztalos Zsolt

 

Ságodiné Samu Edit a Hódmezővásárhelyi Különleges Gyermekotthon szakmai vezető hozzátette, hogy minden megtesznek a fiatalok számára, hogy boldog és teljes életet élhessenek.

 

„Az intézmény 2005. novemberében nyitotta ki kapuit. Állami gondozásban élő szakellátott növendékeket látunk el, jelenleg 16 főt akik mindannyian értelmi akadályozott gyerekek és fiatalok. Ők itt élik a mindennapjaikat és valamilyen okból kikerültek a saját családjukból. A kollégáimmal tesszük a mindennapjaikat és az ünnepeket szebbé számukra. A fejlesztőfoglalkozások egyik célja nálunk is, hogy a művészet különböző eszközeit megtaláljuk és fejlesszük a fiataljainkat.”- nyilatkozta Ságodiné Samu Edit

 

Az est páratlan élményt ígér a közönségnek, felcsendülnek a szaxofonművész saját szerzeményei, a NESZ feldolgozásában pedig klasszikus darabokat is meghallgathatnak az érdeklődők. A jótékonysági est résztvevői jegyvásárlásukkal a Szegedi Dr. Waltner Károly Otthon hódmezővásárhelyi Különleges Gyermekotthona fiataljait támogatják.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: