Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Cseri Tamás: Hódmezővásárhelyt is érintik a Jobbikhoz köthető zacskóspénzek

2018. november 29.
Cseri Tamás: Hódmezővásárhelyt is érintik a Jobbikhoz köthető zacskóspénzek

Miután gyanúk merültek fel Márki- Zay Péter kampányával és annak finanszírozásával, ezért végképp elveszítette erkölcsi alapját, hogy a korrupciót egyáltalán kiejtse a száján- mondta Cseri Tamás sajtótájékoztatóján. Az önkormányzati képviselő szerint ugyanis a jobbikos zacskós pénzekből a vásárhelyi polgármesternek is jutott.

Cseri Tamás a jobbikos zacskós pénzekkel kapcsoltban kifejtette: ez az elnevezés onnan ered, hogy a tavaszi kampányban úgy finanszírozták illegálisan a Jobbik kampányát, hogy a pártközpontból zacskóban érkezett a pénz a választókerületekbe, melyet az ottani tagok aztán szétosztottak egymás között. A feketepénzeket a pártigazgató, Szabó Gábor kezelte, majd később maga a pártvezetés hozta nyilvánosságra a visszaéléseket. Ez is azt mutatja, hogy a Jobbik a haláltusáját vívja és szétszakadóban van- fogalmazott az önkormányzati képviselő.

 

„Szabó Gábor, aki intézte a pénzügyeket itt volt. Valószínűleg nem azért ölelgette Márki-Zay Pétert, mert segített neki plakátokat ragasztani, vagy szórólapozni, hanem itt komolyabb cselekményekről lehetett szó. Tehát a kampányban jelen volt a Jobbik vezetősége, akik intézték a pénzt. Márki-Zay Péter talán közölt egy excel táblázatot, és pár sorban odadobálva, a pénzösszegeket magánszemélyek fizették be. Többször szerettük volt tőle megkapni, hogy milyen pénzekből finanszírozta a kampányt. A saját közösségi oldalán is lehozott adatokat, hogy x ember 30 ezer forintot, vagy 100 ezer forint befizetett, de sosem volt hajlandó megnevezni, hogy kik ezek az emberek. Én azt hiszem, hogy Márki-Zay Péternek ezek után sem volt túl sok alapja, hogy korrupcióról beszéljen. De miután ilyen gyanúk merültek fel a kampányával kapcsolatban és annak finanszírozásával, így végképp elveszítette az erkölcsi alapját, hogy a korrupciót egyáltalán kiejtse a száján. Hiszen ő sem tisztázta ezek a pénzeket, ugyan felszólíthatnám, hogy tisztázza ezeket a pénzeket, hogy kitől és mennyit kapott. Eddig is letagadta, hogy kapott pénzt, mindig csak magánemberekről beszélt.”- nyilatkozta Cseri Tamás.

 

A politikus hozzáfűzte: mindenki gondolkodjon el azon, mennyire életszerű, hogy Vásárhelyre nem jutott a Jobbiktól zacskóspénz, annak ellenére, hogy a párt a választási kampány során Márki-Zay Péter mögött állt. Cseri Tamás szerint ahogy az ország minden pontját, úgy Hódmezővásárhelyt is érintik a Jobbikhoz köthető zacskóspénzek.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: