Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Szociálisan rászorulókat támogató szervezeteknek osztják szét az idei Magyarok Kenyere programon összegyűlt búzából készült lisztet

2018. november 29.
Szociálisan rászorulókat támogató szervezeteknek osztják szét az idei Magyarok Kenyere programon összegyűlt búzából készült lisztet

Minden eddiginél nagyobb mennyiségű búza gyűlt össze a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében megvalósult Magyarok Kenyere jótékonysági programon idén. Az eseményen a búzából megőrölt lisztet jelképesen szét is osztották a jótékonysági szervezetek között.

A Magyarok Kenyere programot idén nyolcadik alkalommal szervezték meg. Ezúttal 2700 magyarországi, valamint 1900 határon túli gazda és gazdasági szövetkezet ajánlotta fel búzáját jótékony célra. Csak Csongrád megyében több mint huszonegy tonna gabona gyűlt össze. Szél István, a kamara megyei szervezetének elnöke kiemelte: a makói gazdák voltak a legaktívabbak. Valamint hozzátette, hogy olyan szervezeteknek osztják szét az adományokat, amelyek szociálisan rászorulókat támogatnak, mint a Johannita Segítő Szolgálat is.

 

„Az összegyűlt liszt a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezetekhez kerül. Csongrád megyében 21.150 kilogramm búza gyűlt össze, 273 gazda jóvoltából. Rekordnak számít és reméljük, hogy a jövőben egyre nagyobb lesz az adományozási kedv. Illetve így a magyar gazdák is láthatják, hogy jó helyre kerül az adományuk. Kiváltképpen erősítheti azt, hogy több lisztet tudunk összegyűjteni-mondta Szél István megyei elnök.

 

Dr. Kószó Péter a Johannita Segítő Szolgálat Hódmezővásárhelyi Szervezetének elnöke kiemelte, ezzel a segítséggel nagyon sok rászoruló asztalára kerülhet étel az ünnepek közeledtével.

 

„Én azt ígérhetem a szervezetem nevében, hogy igazságosan és úgy fogjuk szétosztani karácsony előtt ezt az adományt, hogy a legelesettebb embertársainknak is segítséget nyújthasson. Egy olyan család számára, ahol gond a téli tüzelő, a ruha, a cipő a gyerekeknek, ott ez az az adomány nagyon fontos és sokat fog jelenteni, hogy kapnak tőlünk és a magyar gazdáktól kenyérrevalót- tette hozzá dr. Kószó Péter.

 

A gabonából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megyei csoportjai, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete, valamint az állami gondozásban élő, veszélyeztetett fiatalokkal foglalkozó ÁGOTA Alapítvány is kap. De bőven jut a lisztből a határon túlra is, kiváltképp Böjte Csaba Alapítványának.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: