Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Három év után ismét Hódmezővásárhelyen koncertezett a Nemzeti Színkottás Zenekar

2018. november 30.
Három év után ismét Hódmezővásárhelyen koncertezett a Nemzeti Színkottás Zenekar

A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulathoz St. Martin is csatlakozott a Református Ótemplomban. A vásárhelyi születésű előadóművésznek és a speciális zenészeknek ez volt 10. közös fellépésük, amelynek bevétele most is jótékonysági célt szolgált.

A Nemzeti Színkottás Zenekar az elmúlt időszakban igazi családdá alakult, pedig tagjai az ország 10-15 olyan otthonából verbuválódnak össze, ahol fogyatékkal élő emberek élik mindennapjaikat. Bár a részvevők cserélődnek, a zene szeretete mégis összekovácsolja a társaságot. A zenészek között helyiek is vannak, akik a többiekkel egész héten azért gyakoroltak, hogy a vásárhelyi koncerten elkápráztassák az érdeklődőket a Református Ótemplomban.

 

-Különlegességét az adja, hogy ez a zenekar színkotta segítségével tanulja meg a dalokat. Ez az együttes nevéből is kiderül, hiszen Nemzeti Színkottás Zenekarnak hívnak bennünket. Most már több mint 15 éves múltra tekint vissza és lehetőséget ad akadályozott emberek számára, hogy közös zenélésben vehessenek részt. Ez az együttes ezt a célt teljesíti- mondta Vass Árpád a Nemzeti Színkottás Zenekar karnagya.

 

A vásárhelyi születésű St. Martin már 8 éve folyamatosan figyelemmel kíséri a zenekar tevékenységét és ez idő alatt már több közös koncertet is adtak. Mindkét fél számára sokat jelent az együttműködés, amelyből mégis a közönség profitál a legtöbbet. A műsorban az előadóművész saját szerzeményei is felcsendültek, közös előadásban.

 

-Látom a fényt a szemükben. Hogyha egyedül sok mindent nem is tudnak megoldani, az életüket élni, ám a zene segítségével nemcsak maguknak tudnak örömet szerezni, hanem ők is tudnak örömet okozni. Ezzel duplázzák magukban az örömöt és ebből nagyban vetül rám is- mondta St. Martin előadóművész.

 

A koncertre jegyet váltók nem csak egy különleges zenei élménnyel lettek gazdagabbak, de egyben jótékonykodtak is, ugyanis az est bevételéből a szegedi Waltner Károly Otthon hódmezővásárhelyi Gyermekotthonának fiataljai részesülnek. St. Martinnal idén még egyszer találkozhat a vásárhelyi közönség. A hagyományoknak megfelelően a két ünnep között, december 30-én este 6 órakor újabb lemezbemutatóval várja rajongóit a Református Ótemplomban.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: