Online adás
2019. július 18. Csütörtök - Frigyes napja van

Tanácsokat és ötleteket adtak a tanévkezdéshez a szülőknek tegnap a Németh László Gimnázium és Általános Iskola pedagógusai

2018. november 30.
Tanácsokat és ötleteket adtak a tanévkezdéshez a szülőknek tegnap a Németh László Gimnázium és Általános Iskola pedagógusai

Amíg az édesanyák és édesapák és apukák egy előadáson vettek részt, addig a kicsik csoportos foglalkozásokon ismerkedtek az intézménnyel.

Mivel az iskolakezdés a szülők és a gyerekek számára is nagy változást jelent, ezért a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tegnap nyílt napra várta a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket. A pedagógusok ugyanis úgy tartják, hogyha már a kezdeteknél bizonytalanság alakul ki, vagy félelem, illetve szorongás jelenik meg, akkor a kicsik kevésbé várják az iskolakezdést. Az intézmény azért rendezte meg ezt a programot, hogy a szülők és az apróságok számára az ismeretlen tanévkezdést ismerőssé tegye és támogatást nyújtson a családoknak a felkészülésben.

 

-Nagyon fontos a megfelelő felkészítése a szülőknek, hogy milyen módon beszélgessenek a gyerekeikkel. Kiemelkedően fontos, hogy minőségi időt töltsenek a szülők a gyerekeikkel. A mesehallgatás is fontos, de az olyan egyszerű kérdések is, hogy mi történt az iskolában. Az olyan apró dolgok is jelentősek, hogyan kössék be a cipőiket, mit vegyen föl az iskolába. Tehát minden kis esemény, ami megnyugtatásul szolgál a gyerekeknek és a felnőtteknek. Erről szól a mai előadás, és arra is szolgál, hogy a szülők és a gyerekek is megnyugodhassanak és bátran vállalhassák az iskolát, hiszen itt jó kezekben vannak a gyerekek.” -mondta Kosztolányi Anikó.

 

Amíg az egyik helyszínen a szülők kaptak tájékoztatást, addig a leendő elsősök kézműveskedhettek, dalokat tanulhattak és kipróbálhatták az interaktív táblás játékokat is.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: