Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Nemzetközileg elismert szakemberek tartottak előadásokat a Mezőgazdasági Karon

2018. december 03.
Nemzetközileg elismert szakemberek tartottak előadásokat a Mezőgazdasági Karon

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében tartottak konferenciát Agrárgazdaság és vidékfejlesztés határok nélkül címmel a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán.

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság Agrárökonómiai Munkabizottsága tartott tudományos ülést a Magyar Tudomány Ünnepén, a vásárhelyi Mezőgazdasági Karon. A rendezvényre a legszakavatottabb előadókat hívták meg, akik új kutatási eredményeiket tárták az érdeklődők elé.

 

„Olyan előadókat hívunk meg, akik a maguk területén országosan, sőt nemzetközileg is elismert szaktekintélyek. A témák felölelik a jelenleg aktuális agrárökonómiai, vidékfejlesztési kérdéseket, problémákat, kihívásokat. A kutatók segítségével ezekre a kérdésekre, problémákra igyekszünk választ adni” – mondta dr. Horváth József, dékán.

 

Az MTA Agrárökonómiai Munkabizottságának tudományos ülésén szerepeltek a témák között például az agrárközgazdaság szerepe a szakpolitikai döntések előkészítésében, vagy az élelmiszerbiztonság globális és európai összefüggései, illetve a mezőgazdasági vállalkozások növekedési lehetőségeinek kérdései is.

 

„Foglalkozunk a fogyasztókkal is. Azzal, hogy a fogyasztói szokások, a fogyasztói magatartás hogyan befolyásolják az agráriumot, a mezőgazdaság fejlődését. Az aktuális trendek, a környezetbarát mezőgazdasági technológiák elterjedése hogyan hat a mezőgazdaság jövedelmezőségére, hogyan segítik a vidék fejlődését, és sorolhatnám még. Az ellátási lánc menedzsment is megjelenik a témák között, az a szemlélet, hogy a szántóföldtől a fogyasztó asztaláig tartó folyamatot hogyan lehet úgy menedzselni, hogy ez gazdaságilag a lehető leghatékonyabb eredményeket hozza” – tette hozzá dr. Horváth József, dékán.

 

Az előadássorozatot az agrárkörnyezet-politika hatása a termelés szerkezetére és színvonalára, illetve az intelligens települések vidékfejlesztési hatásai című előadások zárták, amellyel a Mezőgazdasági Kar őszi konferenciasorozata is véget ért.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: